Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, pazartesi günü hayatını kaybeden eski bakanlardan ve partinin Yüksek İstişare Kurulu üyesi Şevket Kazan'ın siyasi mücadelesini anlatarak kendisine Allah'tan rahmet diledi. Karamollaoğlu, Türkiye'de görülen koronavirüse ilişkin, "Ciddi tedbirler alınabilirse, virüsün ülkemize vereceği zarar mahdut kalır." dedi.

CİDDİ TEDBİRLER ALINABİLİRSE AZ ZARAR VERİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesi ile alınan önlemler nedeniyle teşekkür eden ve virüsle ilgili en ciddi problemin toplu taşıma araçlarında yaşanabileceğine dikkati çeken Karamollaoğlu, "Bu konuda eğer ciddi tedbirler alınabilirse, inşallah bu virüsün ülkemize vereceği zarar mahdut kalır." diye konuştu.

GİZLENDİ, ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR DENİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Ben koronavirüsü vakalarında Türkiye’de herhangi bir vakanın saklandığına inanmıyorum. Çünkü bu en çok hükümete zarar verir. Şahsen 'bu gizlendi, üstü örtülmeye çalışılıyor, aslında bir şeyler vardır' denilmesini doğru bulmuyorum. Böyle bir salgın hastalığın dünyanın her tarafında çok hızlı bir şekilde yayılmasını birkaç günlüğüne ertelemenin kimseye faydası olmaz. Sağlık Bakanının bu konuda göstermiş olduğu duyarlılık, hassasiyet önem taşıyor diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

BASINI ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKENİN KALKINMASI MÜMKÜN OLMAZ

Türkiye'nin basın özgürlüğünde 180 ülke içerisinde son sıralarda yer aldığını ifade eden Karamollaoğlu, basının özgür olmadığı bir ülkenin kalkınmasının da mümkün olmadığını, böyle bir ülkede adalet ve özgürlükten söz edilemeyeceğini dile getirdi.

BÖLGENİN PROBLEMLERİNİ BÖLGE ÜLKELERİ ÇÖZMESİ GEREKİYOR

İdlib konusunda Rusya ile varılan ateşkes anlaşmasını önemli bulduklarını dile getiren Karamollaoğlu, imzalanan anlaşmanın bundan sonra devam edecek barışın adımları olarak hatırlanmasını ümit ettiklerini belirtti. Karamollaoğlu, Suriye'deki çatışmaların başlangıcından bu yana bölgenin problemlerini yine bölge ülkelerinin çözmesi gerektiğini savunduklarına işaret etti. 

SADECE CENAZELER DEĞİL ÜLKE MESELERİNDE BİR ARAYA GELMEMİZ SAĞLANSIN

Karamollaoğlu, bir gazetecinin siyasilerin eski bakanlardan Şevket Kazan'ın cenazesinde aynı fotoğraf karesinde yer almasına ilişkin sorusuna şu cevabı verdi:

"Aslında elbette bir cenazede bile olsa bir araya gelebilmek önemli. Demek ki biz kavga etmeden bir araya gelebiliyoruz ama gönlümüz istiyor ki sadece cenaze merasimlerinde değil ülkenin meseleleri gündeme geldiğinde de bir araya gelmemiz sağlansın. Eğer biz, cenaze merasimlerinin dışında da belli gündemleri dikkate alarak farklı partilere mensup insanları bir araya getirir, meseleleri kavga etmeden müzakere edebilir ve çözebilirsek Türkiye o zaman çağ atlar. Bu ümit verici bir adım. İnşallah arkası gelir."