Sendikaya üyelik, kamu görevlisinin üç nüsha olarak doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika yetkili organınca kazanılır.

Sendika, üyeliği kesinleşen kamu görevlisinin başvuru belgesinin bir örneğini üyenin kendisine verir, bir örneği sendikada kalır, bir örneğini üyelik ödentisine esas olmak ve dosyasında saklanmak üzere on beş gün içinde işverene gönderir.” Benzer bir uygulama, üyelikten ayrılış sırasında da gerçekleşmektedir. Yine 3 nüshalık bir form doldurulmakta, ancak bu kez başvuru kamu kurumuna yapılmakta, kamu kurumu, bir nüshayı sendikaya göndermektedir. Tüm bu işlemler için neredeyse her kamu kurumunda görevlendirilen bir memur bulunmaktadır. 7 Kasım 2013 tarihinden itibaren 6356 sayılı Yasa’nın 19. Maddesi gereğince işçi sendikalarına üyelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Yani işçiler e-devletten sendikaya üye olabiliyorken memurlar aynı şekilde üye olamamaktadır. Kamu alanında memurlar için halen eski düzenle üyelik kaydı alınmakta ve sonlandırılmaktadır. Bu durum geniş bir kesimde mağduriyet oluşturmaktadır.

Bu bağlamda;

  1. Memurlar için üyelik ve istifaların e-devlet sistemi üzerinden yapılmasını temin etmeye yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?
  2. Mevcut haliyle sendika üyelik ve istifa işlemlerinin maliyeti ve sürelerinin uzamasının bürokrasi için bir dezavantaj olduğu Bakanlığınız tarafından da düşünülmekte midir?
  3. Mevcut haliyle sendikadan istifa sürecinin, memurun kendisini baskı altında hissettiğini ve bununla birlikte amiri veya çalışma arkadaşları tarafından mobbinge varan uygulamalara maruz kalabileceğini öngörüyor musunuz?