HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden seçim kararını değerlendirdi.  Karaca, seçimleri Cumhur İttifakı'nın iptal ettirdiğini söyledi. Karaca, "Dolayısıyla Cumhur İttifakı üyeleri “Kararı YSK verdi, saygı duyun” diyecekler ama bunu derken talep ettikleri saygıyı görecekler mi, ben o kadar emin değilim." diye ifade etti.

Nihal Bengisu Karaca'nın "Yasal olabilir peki ya meşru mu?"  başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kısa sürdü. Benim için sürpriz olmadı. Seçimlerin iptal ettirileceği, Cumhur İttifakı’nın bileşeni olan AK Parti’nin ve MHP’nin önde gelen siyasetçilerinin yaklaşık 10 gün kadar önce yaptıkları açıklamalardan belliydi. YSK’nın kararının açıklanmasına bir-iki gün kala Erdoğan’ın yaptığı “Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yetti. Burada bir yolsuzluk var” açıklamasından sonra ise hiç şüphe kalmamıştı.

Dolayısıyla Cumhur İttifakı üyeleri “Kararı YSK verdi, saygı duyun” diyecekler ama bunu derken talep ettikleri saygıyı görecekler mi, ben o kadar emin değilim.

Evet kararı YSK verdi, ama bu karar soru işaretlerini gidermiş değil. Adalete ilişkin endişeleri derinleştirdi bile diyebiliriz.

Herkes şunu biliyor: 31 Mart’taki seçimi aynı oy farkıyla Cumhur İttifakı’nın adayı kazanacak olsaydı, cumhurbaşkanlığı hükümet modeli gereği gücü tümüyle elinde bulunduran parti muhalefet ne derse desin ne bu kadar çok sayım yaptırılmasına izin verecekti ne adayı mazbatayı almak için 16 gün bekleyecekti ne de YSK böyle bir karar alacaktı.

Yenilenen seçimde yine Ekrem İmamoğlu kazanırsa, AK Parti’nin yaşayacağı karizma kaybı ikiye katlanacak. Zira ilk seferde sonucu olgunlukla karşılayarak çok ciddi puan kazanacak, dosta düşmana “demokrasi fedaisi” olduğunu göstermiş olacak, yakışıklı bir mağlubiyetin kazandıracağı puanları toplayacaktı. İkinci kez yapılan seçimde ikinci kez yenilmiş olması halinde, o puanların bonusların yerinde yeller esiyor olacak."