Sabiha Gökçen'de pistten çıkan Pegasus uçağının kaptan pilotu hakkında tutuklama talebi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen kaza ilgili Pegasus Havayolları uçağının kaptan pilotu Mahmut Arslan, uçak kazasıyla ilgili  adliyeye sevkedildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 3 kişinin ölümü 180 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hastanede tedavi gören kaptan pilot Mahmut Arslan'ın "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı.

TUTUKLAMA TALEBİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkarak 3 kişinin ölümüne neden olan Pegasus uçağının kaptan pilotu Mahmut Arslan, "Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasıyla ilgili bakanlıktan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 5 Şubat 2020 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin açıklama yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 5 Şubat 2020 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin, "Kaza ile ilgili ön rapor ve daha sonra nihai rapor ortaya çıktığında bakanlığımız tarafından kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir" açıklaması yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 5 Şubat'ta Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bazı basın kuruluşlarında, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkan ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkarak kazaya uğrayan Pegasus Havayolları'na ait uçağın kara kutularının yurtdışında incelendiği ve kaza raporunun yayımlandığı ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Adli yargı kararları ve kaza araştırma ve inceleme raporları ortaya çıkmadan, doğru olmayan bilgilerle kamuoyunu yanıltmak, hem kazanın sebeplerine sağlıklı bir şekilde ulaşılmasına engel teşkil eder hem de kazada taraf olan kurum, kuruluş ve şirketlere, yaralanan veya hayatını kaybeden insanların yakınlarına haksızlık yapılmış olur. Kazanın yaşandığı ilk andan itibaren Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan, başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz tarafından titizlikle takip edilmekte ve gerekli açıklamalar da yapılmaktadır. Kaza ile ilgili ön rapor ve daha sonra nihai rapor ortaya çıktığında da bakanlığımız tarafından kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir."

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Açıklamada, kazanın meydana geldiği tarihten itibaren bugüne kadar yapılan çalışmalar şöyle sıralandı:

"-Söz konusu kaza sonrasında kurtarma faaliyetlerini müteakiben öncelikle enkaz yerinde gerekli ön incelemeler yapılmış ve uçağa ait kara kutuların temini sağlanmıştır.

- 12 Şubat 2020 tarihinde NTSB, FAA ve Boeing uzmanlarından oluşan bir heyet ile beş personelimiz kara kutuları incelemek üzere Almanya Kaza İnceleme Ünitesine intikal etmiş ve sadece kara kutularla ilgili incelemeler 15 Şubat 2020 tarihinde sonuçlanmıştır.