Türkşeker Tarım’da  Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı şaibeli arpa buğday satışı ile nohut peşkeşinin hesabı kimse sorulmazken, bu peşkeşi çekenlerin de Türkşeker Genel Müdür Mücahit Alkan tarafından gayri resmi olarak terfi ettirildiği ortaya çıktı.

Türkşeker Tarım’da ortaya çıkan nohut peşkeşi ve şaibeli arpa buğday satışı, TÜRKŞEKER’de terfi getirdi! Kamuya ait şeker fabrikalarında üretilen şekerlerin satışı, nohut peşkeşi ve şaibeli arpa buğday satışı ile ismi gündeme gelen Ercan Yeşilyurt’a teslim edildiği ortaya çıktı. Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın ortaya çıkan şaibelerden dolayı Türkşeker Tarım’da genel müdür vekilliğinden alınan Ercan Yeşilyurt’tan vazgeçememesi dikkat çekiyor.

ŞAİBELİ SATIŞ VE NOHUT PEŞKEŞİNİN HESABI KİMSEYE SORULMADI!

Çiftçinin ürününü değerinde alarak gıda piyasasını regüle etmesi için büyük umutlarla kurulan Türkşeker Tarım’da ortaya çıkan şaibeli satışların üstü örtülürken, sorumlular hakkında ise hiçbir işlem yapılmaması manidar bulunuyor. Bilindiği üzere Türkşeker Tarım’da arpa buğday satışları hiçbir duyuru ve ilana çıkılmadan toplu halde belli firmalara satılırken, piyasa fiyatı 8 lira olan nohudun da yine hiçbir duyuru ve ilana çıkılmadan Ankara merkezli bir firmaya 4.93 TL’den satıldığı ortaya çıkmıştı. Peşkeş ve şaibeli satışların ardından Türkşeker Tarım’ın Genel Müdür Vekili Ercan Yeşilyurt ise göstermelik olarak bu görevinden alınmıştı.

RESMİ GÖREVİ OLMAMASINA RAĞMEN ODA VERİLDİ

Gelinen noktada Ercan Yeşilyurt’un resmi bir görevi olmamasına rağmen Türkşeker’de bir oda verildiği ortaya çıkarken, alınan bilgilere göre şeker ve küspe satışlarının bu isim üzerinden yapılacağı kaydediliyor.

TÜRKŞEKER TARIM’DAKİ TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE EDİLECEK

Yeşilyurt’un Türkşeker Tarım’da iken firmalarla olan diyaloğundan istifade edileceği dile getirilirken, bu durum TÜRKŞEKER’in nasıl yönetildiğini de gözler önüne serdi.

PAZARLAMA GENEL MÜDÜRE BAĞLI

TÜRKŞEKER’de şeker satışları Türkşeker Tarım üzerinden yapılırken, gündeme gelen şaibeli satış ve peşkeş haberlerinden sonra Varlık Fonu’nun Türkşeker Tarım üzerinden şeker satışlara sınırlama getirdiği öğrenilirken, yeni durumda şeker satışlarının doğrudan TÜRKŞEKER üzerinden yapılması planlanıyor. Türkşeker’de pazarlamanın da doğrudan Genel Müdür Mücahit Alkan’a bağlı olması dikkat çekerken, Alkan’ın aynı zamanda Türkşeker Tarım’da da Yönetim Kurulu Başkanı olması, şeker satışlarında alınan kararları da tartışmalı hale getiriyor. Alkan’ın Türkşeker’de resmi bir görevi bulunmamasına rağmen Ercan Yeşilyurt’a kurumda bir oda vermesi anlamlı bulundu.

Kaynak: Mill Gazete / Sadettin İnan