Odatv'de '' Kadir Mısıroğlu ailesi bölündü... 10 milyon dolarlık miras kavgası'' iddia edilen Yazının detayları....

Hikmet Çiçek yazdı...

1964'te Sebil adlı yayınevini kuran ve Sebil dergisini çıkaran, Şeriatçı kesimin önde gelen isimlerinden. Kurtuluş Savaşı hakkında “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı” demesiyle ünlü. 

Şeyh Sait'ten "Milletin imanını kurtaran kahraman" diye söz eden, “Şeyh Said Kürt, Cumhuriyet tarihinin en büyük adamı, en saygı duyduğum adam. Çünkü Allah nizam-ı namına karşı, küfre karşı yiğitçe çıkmış” diyen kişi. 

İstiklâl Marşı'nın kabulü haftasında verdiği konferansta Mehmet Akif Ersoy hakkında “P.....k” diyen, tepkiler üzerine konferansı terk etmek zorunda kalan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hocam” diye hitap ettiği ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman gibi isimler tarafından hastanede ziyaret edilen Kadir Mısıroğlu, tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi’nde 6 Mayıs 2019 günü öldü. 

Kadir Mısıroğlu'nun Boğaz'da 10 milyon dolarlık restoranı, takipçileri ve manevi torunu Nurullah Mısıroğlu arasında miras kavgasına neden oldu. 

Kadir Mısıroğlu’nun resmi sayfasında şöyle bir açıklama yapıldı:  

“Kıymetli tâkipçilerimiz, bir süredir bazı şahsiyetsizlerin Üstad Kadir Mısıroğlu'nun adını kullanarak bazı kimselerle/yerlerle işlerini hallettirme gayreti içerisinde olduklarını, sosyal medyada üstadla fotoğraflar, üstad hakkında doğru/yanlış bilgiler paylaşarak prim yapma gayreti içerisinde olduklarını müşâhede ettik. Öncelikle şunu belirtelim, Üstadımızın dâvâsını davâlanan, onun eserlerini okuyup hakîkat tellallığına soyunan herkes Üstadımızın talebesidir, yalnız Üstadımızın bütün (husûsi/umûmi) işlerine koşturan, onun yaklaşık 15 yıldan beri hizmetini gören Nurullah Mısıroğlu ve Ali İhsan Bahadır'dır. Bu iki kişinin dışında Üstad namına herhangi bir meseleyle ilgili birileri bir şey isterse kesinlikle itibar etmeyiniz.
“Bu saçmalıklar devam ederse eğer, tespit ettiğimiz isimleri ilân edecek ve hukuki mücadelemizi başlatacağız.” 

Soner Yalçın 23 Şubat 2018 günü Odatv’de, “Kadir Mısıroğlu'nun boğazdaki restoranında 15 Temmuz gecesi neler oldu” başlıklı yazısında şöyle diyor: 

“Erdoğan, Mısıroğlu'na neden büyük saygı duyuyor? 

Soruyla yanıtlayayım: 

Rahmetli Erbakan, Mısıroğlu'nu neden hiç sevmezdi? 

Yıl 1972. Mısıroğlu Sebil dergisinde ‘MSP, AP'nin önünü kesmek için kurduruldu’ diye yazdı… 

MSP'nin 1978'deki kongresinde Erbakan'a karşı Korkut Özal’ın hazırladığı alternatif listede Kadir Mısıroğlu (ve İsmail Kahraman ) yer aldı! Özal ve Mısıroğlu, Erbakan'ın listesini deldi. 

Erbakan karşıtı alternatif listeden kazanması için çalışan gençlerden biri de Erdoğan idi.

(Mısıroğlu restoranı nasıl aldığını böyle anlatmıştı)

YURT DIŞINA KAÇTI 

12 Eylül 1980 darbesi MSP'yi kapattı ve başta Erbakan olmak üzere parti yöneticilerini tutukladı. 

Bugün SP başında bulunan Temel Karamollaoğlu gibi parti yöneticileri hapse girerken bir kişi yurtdışına kaçtı: Kadir Mısıroğlu! 

CIA, savaştan sonra Naziler'den İslamcı kadroları devraldığı sır değil. İki üsleri vardı; Berlin ve Frankfurt. 

Kadir Mısıroğlu kısa zaman sonra ailesini de Frankfurt'a getirdi. 

1983'te hakkında “yurda dön” çağrısı çıkarıldı. Dönmedi. İngiltere'ye iltica etti. 

İngiltere'de “koruyucusu” vardı: 

Şeyh Nazım Kıbrısi!.. 

Mısıroğlu'na döneyim… 

Lozan'da Türkiye'yi en çok zorlayan İngiltere, “Lozan zafer değil hezimettir” diye kitap yazan Mısıroğlu'na siyasi iltica verdi!.. 

Mısıroğlu'nun Kuleli Askeri Lisesi yanındaki -ruhsatını AKP'nin verdiği- Kuleli Yakamoz Restaurant, 15 Temmuz FETÖ darbesi gecesi ne yaptı? Kadir Mısıroğlu'nun adı bir yerde geçecek de, o iş karışık olmayacak! Neyse.”

Hikmet Çiçek