-- Son günler de bütün resme odaklandığımız da en önemli sorunun Yeni Hükümet Sistemi, yani tek merciden alınan kararlar olduğunu görüyoruz. Oysaki bu kararla birlikte gelinen noktada çözümsüzlük aşikârdır. Gerçekten çözüm istiyorsak siyasi mekanizmaları ortak aklın istişaresine  açmamız ve çalıştırmamız elzemdir.
Siyaset, uzun ince bir yoldur ve Unutmayalım ki atacağımız Her Adım hepimizin yararına olacaktır. Ne yazık ki ülkemiz siyasi aktörleri ve siyasi mekanizmaları, bir siyaset stratejisi olarak görüp söz konusu derin bir o kadar da üzücü siyaset politikasına devam etmiştir. Oysaki tüm toplumun ve bunları aynı çatı altında toplayan toplum örgütlerinin Demokratik, çoğulcu ve katılma ilkeleri doğrultusunda yönetilmek istemeleri sosyal ve hukuki olarak bir haktır. Bu bağlamda yeni eğitim modeli'nin hukuksal, sosyal ve ekonomik anlamda Ülkemize yeni bir siyaset anlayışı ile temsil edilmelidir. Eğer konunun üzerine derinlemesine bakarsak toplumun talepleri ile siyasal isteklilik arasındaki çerçevede topluma ne kadar yarar sağladı? Dolayısıyla demokrasi ile toplumsal hareketlilik arasında eylemlerle uyumun veya uyuşmazlığın rakamlara yansıdı görülmektedir.


Unutulmamalıdır ki demokrasinin vazgeçilmez ilkelerinden biri olan kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmış ve yasama yürütme ve yargı bağımsızlığı tek noktada toplanmıştır. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi anlayışıyla güçlü ve saygın bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye’nin DEVA’sı Hazır, Kocaeli'nin DEVA’sı Hazır.


Kadir Abbasioğlu
Deva Partisi Başiskele İlçe sekreteri/Başkan Yardımcısı