Taksim İstiklal Caddesi'nde '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle eylem yapan kadınlara, polis biber gazı ile müdahale etti.

25 Kasım  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle İstanbul Taksim Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla ‘Kadınlara değil katillere barikat’, ‘Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’, ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ sloganları atarak kadına karşı şiddete dikkat çekti.

POLİS BARİKAT KURDU

Sözcü'de yeralan habere göre,  Kadınlar, daha sonra İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, İstiklal Caddesi’nin giriş ve çıkışlarına barikat kurdu.

Kadınlar da polis barikatının önünde “Aç aç barikatı aç” sloganı atarak barikatın kaldırılmasını istedi.

Foto: Reuters

Bir süre sonra açıklama yapan kadınlar, “Erkek egemenliğine, erkek devlet-şiddetine, yoksulluğa, işsizliğe, savaşa hukuksuzluğa, cezasızlığa, ayrımcılığa karşı isyandayız! Saldırılarınıza, engellemelerinize, yasaklarınıza rağmen buradayız” dedi.

FOTO: Reuters

GRUBA BİBER GAZLI MÜDAHALE

Gruba dağılmaları yönünde uyarı yapan polis, daha sonra gruba biber gazı ile müdahalede bulundu.

“KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN, HAYATLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

Muğla, Balıkesir, Aydın, Diyarbakır, Adana, İzmir, Tekirdağ ve İstanbul’da meydanlara çıkan kadınlar, “Karanlığa teslim olmayacağız! Şiddetsiz, eşit ve özgür bir hayat için direnmekte inat ediyoruz! Kazanılmış haklarımızdan, hayatlarımızdan, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Yaşam alanlarımızdan, hayatımızdan vazgeçmiyoruz. Susmuyoruz! Korkmuyoruz! İtaat Etmiyoruz!” ifadeleriyle taleplerini dile getirdi. Erkekler tarafından katledilen kadınlar, isimleri anons edilerek ve fotoğraflarıyla anıldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Ellerinde döviz ve pankartlar taşıyarak, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganı atan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’nde inat ediyoruz” diyerek İstanbul Sözleşmesi vurgusu yaptı.