Konferansla Siyonist İsrail için adeta meşrulaştırma çalışmalarının yürütüldüğü ifade edilirken, konferansın son gününde ise ‘İzmir’deki Yahudi Mirasının Keşfi’ adlı bir kültür turunun planlanması pes dedirtti. Onlarca oturumun gerçekleştirileceği konferansın açılış konuşmasını ise İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nden Roey Gilad gerçekleştirdi.

Bildergebnis für Roey Gilad

İzmir’de sessiz sedası ‘Yahudi Konferansı’ gerçekleştiriliyor. Yerli ve yabancı yüze yakın üniversiteden akademisyenlerin katıldığı 3’üncü Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde devam (8-10 Kasım) ediyor. Bu konferansla İslam coğrafyası ve Ortadoğu’da kirli emelleri uğruna Müslümanları katleden ve terör örgütlerini açıkça destekleyen Siyonist İsrail için adeta meşrulaştırma çalışmalarının yürütüldüğü ifade edilirken, konferansın son gününde ise ‘İzmir’deki Yahudi Mirasının Keşfi’ adlı bir kültür turunun planlanması pes dedirtti.

Milli gazeteden Bünyamin Güler'in haberine göre, İzmir’de sessiz sedasız bir konferans gerçekleştiriliyor. Bu konferansta İslam Coğrafyası ve Ortadoğu’da kirli emelleri uğruna Müslümanları katleden ve terör örgütlerini açıkça destekleyen Siyonist İsrail için adeta meşrulaştırma çalışmaları yürütülüyor. İlki Belde-i Muhayyere Konya’da ikincisi ise Balıkesir Bandırma’da gerçekleştirilen Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı’nın 3’üncüsü İzmir’de gerçekleştiriliyor. 8 Kasım Cuma günü İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde başlayan konferans, bugün (10 Kasım) sona erecek. Yerli ve yabancı üniversitelerden 100’e yakın akademisyenin katıldığı konferansa 10’a yakın devlet üniversitesinden onlarca akademisyenin katılması ise dikkat çekiyor.

ULUSLARARASI AMA 3 KONFERANS DA TÜRKİYE’DE YAPILDI

Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı olmasına rağmen düzenlenen 3 konferansın da Türkiye’de olması akıllardaki şüpheleri kuvvetlendirirken, programın gizli saklı yapılması ise soru işaretlerini artırıyor. ‘Yahudi Konferansı’na ilişkin hiçbir kurum, kuruluş ve gazeteye bilgi verilmemesi dikkat çekerken, birçok ülkeden akademisyenin katıldığı konferansta İsrail’in imajının düzeltilmesinin amaçlandığı ifade ediliyor.

REKTÖR VE İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ MENSUBU AÇILIŞI YAPTI

Onlarca oturumun gerçekleştirileceği konferansın açılış konuşmalarını ise İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ile İsrail Ankara Büyükelçiliği’nden Roey Gilad gerçekleştirdi. Öte yandan konferansın son gününde ise İzmir’deki kültür turu düzenleyecek olan katılımcıların, kültür turunun ismini ise ‘İzmir’deki Yahudi Mirasının Keşfi’ olarak belirlemesi dikkat çekti.

ONLARCA DEVLET ÜNİVERSİTESİNDEN AKADEMİSYEN KATILDI

ABD’nin skandal Kudüs kararından güç alan İsrail, Filistin halkına zulümlerini artırırken, Türkiye’de ise gizemli bir şekilde, ‘Yahudi Konferansı’ düzenlenmeye devam ediyor. 3’üncü Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı İzmir’de gerçekleştirilirken, Türkiye ve dünyadan destek veren onlarca üniversite dikkat çekiyor. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansa, Türkiye’deki onlarca devlet ve vakıf üniversitelerinden katılım sağlandı. Konferansta 3 gün boyunca gerçekleştirilen oturum konuları dikkat çekerken, İsrail ve Yahudilere yönelik güzellemelerin yapılması ise pes dedirtti.

OTURUM KONULARI DİKKAT ÇEKİYOR

İzmir’de düzenlenen Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı’nın oturum konularının da İsrail ve Yahudileri sempatik gösterme çalışması olarak görülüyor. ‘Yahudiler ve Yahudilik’, ‘Siyonizm, Öncüler ve İsrail’, ‘Dünya Tarihinde Yahudi izleri’, ‘Yahudi Kültüründe Sanat ve Edebiyat’, ‘İslam ve Yahudilik: Karşılaşmalar, Geçişler, Karşılaştırmalar’,  ‘İsrail’in Uluslararası Sistemdeki Yeri ve Küresel İlişkileri’ ile ‘Bir Dönüşüm Yolculuğu Olarak Yahudilik’ konu başlıkları masaya yatırılan sadece birkaç başlık. Yüzlerce akademisyenin katıldığı konferansta her bir katılımcı İsrail’in ve Yahudilerin farklı taraflarını ön plana çıkaran konulara değiniyor.

HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

3’üncü Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı’nın düzenlenmesine Kudüs ve Tarihimiz Derneği’nden sert tepki geldi, “8-10 Kasım tarihlerinde İzmir’de düzenlenen III. Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı’nı düzenleme, ağırlama veya icra edilmesinde her hangi bir katkıda bulunan kişileri ve kurumları kınamaktadır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Böyle bir konferans objektif olmaksızın İsrail’i işgalci olarak değil de gerçek bir devlet olarak göstermektedir. Filistin ve Filistinliler hakkında işlemiş olduğu suçlarından arındırmakta olduğunu, Türkiye’yi Akdeniz ve farklı yerlerde hedef alan, Mavi Marmara’da onlarca Türk’ün canına kasteden İsrail’in Türkiye’deki imajını parlatmamalıdır. Tüm Filistin davasını sahiplenen kurum ve kuruluşları bu konferansa karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Bunun için gerek sosyal medya, gerekse katılımcı ve konuşmacılarla iletişime geçme ve bu konferansa karşı eylemler düzenleme çağrısında bulunmaktayız. Ayrıca bu ve buna benzer konferans ve oturumların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması hakkında bir şeyler yapılması çağrısında bulunmaktayız.”