Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İyi Parti, milli birlik ve ulusal uzlaşma adına her atılan adıma gerekli desteği verecektir" dedi. "Başka Türkiye yok" anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı görevden alma çağrısında bulunması dikkat çekti.

Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Yargının içinden elinizi çekin. Bir başka yaramız da taciz çocuk istismarı. İstanbul’da yaşananlar bizleri mahvetti. Bir babaanne olarak bunu yapanların zul olmasını istiyorum. Buradan Meclis’teki tüm partilere çağrı yapıyorum. Gelin bu alçaklarla mücadele etmek için güç birliği yapalım.

"Her yıl Nisan ayında bazı ülkeler 1915 yılında yaşanan olaylara ilişkin Türkiye’yi karalamaya devam ediyor. Tarih bütün hakikati ile ortadadır. Soy kırım iddiaları iftiradır. İktidarın bu konudaki duruşunu destekliyoruz.

"İyi Parti elbette içeride siyasi rekabetini sürdürecek ancak dışarıdan Türkiye’ye parmak sallanmasına asla rıza göstermeyiz.

"Onların yalanlarıyla milletimizin ve ekonominin gerçeklerini perdelemek mümkün mü? Yaptıkları her konuşmada her iftirada, her hakarette adeta yarıştılar. Türk milletinin bir bölümüne illet,, zillet, adiler gibi  yüzlerce hakaret havada uçuştu. Ülkenin cumhurbaşkanı tarladaki, pazardaki vatandaşlarını teröristlikle suçladı. Ama Iğdır ve Ahlat'taki duruşumuz bütün bu tuzakları boşa çıkardı. Onlar medyalarına ve manşetlerine güvendiler biz milletimize. İftiralarına karşı yüzlerine ayna tuttuk. Tuzakları ayaklarına dolandı. Bizi bir çukura itmek istediler ama biz< düşmedik. Biz milletimizin gözlerinin içine baktı ki o kulağı çekin, anne terliği atın dedik, 31 Mart akşamı gördük ki İyi Parti ve Millet ittifakı'na milletimiz itibar etti. Kardeşlik, sevgi, iyilik kazandı. Tehdit değil cesaret kazandı, tenceresi kaynamayan kadınlar, ekmeği çalınan babalar kazandı, ürünü para etmeyen çiftçiler kazandı, maaşı kuşa dönene işçiler kazandı, kafasına çay atılanlar kazandı. Asiye Teyzeler kazandı. FETÖ'ye telsim ettikleri devleti 15 temmuz'da sokaklardan toplayan millet kazandı. Kazanan daima millettir. Oyunu kullanıp iradesini beyan eden hiçbir vatandaşımız kaybetmemiştir. Kaybedenler yeni bir hendek siyaseti kurup bizi birbirimize düşman etmeye çalışandır. AKP’ye, MHP’ye oy veren kardeşlerimiz kaybetmemiştir. Kaybedenler yeni bir hendek siyaseti kurup bizi birbirimize düşman etmeye kalkışanlardır. Milletimiz bölücülüğü bir kez daha açılan o hendeklerde boğdu. Milletimiz 'Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var' dedi.

"Gelelim bitmeyen İstanbul seçimlerine. İstanbul’u kabullenememeleri gösteriyor ki AKP’de bir çöküş korkusu yaşanıyor. Milletin sandığa güveni örselenmektedir. Milletin sandıktan ümidi kestiği yerde fırsatçılara gün doğar. AKP’li vatandaşlar bile rahatsız durumdan. Anadolu Ajansı’nın yayınları kesmesi bu ülkeye bir kumpas girişimidir. Nasıl bir senaryo yazıldı da o gece balkonda yaptığınız konuşma bu şekilde değişti.

"Erdoğan, Kenan Evren'i bile sollayacak bir karara imza atarsa millet affetmez"

"İradesini beyan etmiş milletimizin tamamını rencide eden. Size verilen oyları da gayri meşru kılar. Milletimize ve ülkemize bu kötülüğü yapmayın. O kulağınıza kötülüğü fısıldayanlara kulağınızı kapatın. Milletin iradesiyle geldiği İstanbul Belediye Başkanlığı'ndan bir mahkeme kararıyla uzaklaştırılmıştır. Bu aziz millet mahkeme kararını biliyordu, bu nedenle milletimiz kendisini başbakan sonra da cumhurbaşkanı yaptı. Bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Kendisine tavsiyem bir mağdur olarak başladığı siyasi hayatını hak yiyen bir zalim olarak bitirmemesidir. Söz de karar da milletindir. Sonu. milletin vicdanında tescil edilmiştir. İktidar bilmelidir ki atadıkları isimler aracılığı ile seçimin tekrarlanmasına ilişkin bir karar AKP’nin sandığa gömüleceği anlamına gelmektedir. Sayın Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışındaki bir karar siyasi gasp olur. Darbeci Kenan Evren bile seçimlerde rahmetli Özal kazandığında görevi vermemek için bir girişime girmemişti. Erdoğan, Kenan Evren'i bile sollayacak bir karara imza atarsa millet affetmez.

"Kibirden vazgeçin ve aziz milletin kararını kabul edin. AKP'nin sürekli kararı YSK verecektir diye açıklamalarına da bir son verin. YSK emir ve talimatla milletin iradesini değiştiremez. Maksat hak aramak değil halkın iradesini araklamaktır. Milletin kararı etrafından dolaşacak bir çalı değildir. 

"YSK üyelerini vicdanlarına kulak vermeye çağırıyorum Bugün size baskı yapanlar yarın öbür gün sizi dımdızlar ortada bırakırlar. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Sayın Cumhurbaşkanını da İmamoğlu'nu da Yavaş'ı da seçen millettir. Cumhur İttifakı'nın da Millet İttifakı'nın da kazandığı yerlerde kararı veren millettir. Topal örnek benzetmesiyle milleti tehdit etmek cumhurbaşkanına yakışmaz. 

"Türkiye Venezuela olamayacak dedi. Amenna Türkiye Venezuela elbette olmayacak ama Türkiye Kuzey Kore de olmayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz. 

"Damadı görevden alın"

"MHP Genel Başkanı’nın 'İl Başkanları, İlçe başkanlarını atasın' sözleri eyalet sisteminin temelleridir. Sandıktan iktidara verilen mesaj gayet açık, 'Zillet' dediklerinizden özür dileyin. Millete parmak sallamayın, tehdit etmeyin. Ahlaksız medya yapılanmasını beslemekten vazgeçin. Millete terörist diyen içişleri bakanını, millete adiler diyen Tarım Bakanı'nı ve milletin başına bela ettiğiniz damadı görevden alın, milletin verdiği mesaj budur.

"Davul Erdoğan'ın sırtında, tokmak ortağındadır"

"Devletin bekası size bağlı değil. Hepimiz bugün varız yarın yokuz. Türk milleti bizden önce de vardı, sizden önce de vardı, bizden ve sizden sonra da olacak. Huzur, refah, adalet için Allah aşkına az konuşun çok çalışın. Sizden beklenen budur. Doğru iş yaparsanız milletimiz yanınızda durur. Biz de İyi Parti olarak doğrunuza doğru deriz. Milletin sesine kulak verin. Sayın cumhurbaşkanının millete kızmaya hakkı yoktur. Çünkü golü ortağından yemiştir. Bazen şaşırıyorum bana neden kızıyorsun arkadaş sağına soluna bak. Ankara'yı kazanmak için yaptığı ittifak İstanbul'da kaybettirdi. Davul Erdoğan'ın sırtında tokmak ortağındadır.

"İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahlak çöküntüsüdür, ahmaklıktır"

Görüyoruz ki bu yol bu yordam Türkiye'ye zarar vermeye başlamıştır. Dilden dolayı CHP'nin lider linç girişimine maruz kalmıştır. Linç girişiminin devamındaki gelişmelerse Türkiye’nin iktidar eliyle bir uçuruma sürüklenmeye çalışıldığını gösteriyor. Hatırlayın bu zihniyetin yönlendirdiği bir grup şuursuz gece vakti evimi basmıştı. Takip ettim beraat ettiler. Sayın Kılıçdaroğlu'na yumruk atan şuursuz serbest bırakıldı. Bir de kendi gibi şuursuzlarla fotoğraf çektirdi. Tweet atanı tutuklayıp, yumruk atanı salıvermek hukukun paspas edilmesidir. İnek hırsızından kahraman çıkarmaya çalışmak ahlak çöküntüsüdür, ahmaklıktır. Korkuyorum inek hırsızını türbe gibi ziyaretler başlayacak. Ne işi vardı orada demek akıl tutulmasıdır. Cumhurbaşkanının görevi o kahramanları uğurlamaya herkesi çağırmaktır. O çocuklar, şu veya bu partinin genel başkanı için değil Allah için, vatan için şehit oldular. Şehitler üzerinden milleti bölmeye çalışmak gaflettir.

"Kızgındı soğuktu vesaire şu demiri artık bırakın elinizden. Çok çektik şu demirlerden. Demir gibi söz duymak istiyorsanız feriştahını benden duyarsınız ama milletimiz bunu istemiyor.

"Milli birlik ve ulusal uzlaşma adına her atılan adıma gerekli desteği vereceğiz"

"İyi Parti, milli birlik ve ulusal uzlaşma adına her atılan adıma gerekli desteği verecektir. Biz 'Başka Türkiye yok' anlayışı ile çalışıyoruz. Bütün bu sayım, yeniden sayım süreciyle birlikte ekonomideki durumu gözden kaçırabileceklerini sanıyorlar. Zam yağmuru vatandaşın belini büktü. Hayat pahalılığı işsizlik olarak, işsizlik ise artarak devam ediyor. Millet marketlerden eli boş çıkıyor. Gerçek işsiz sayısı neredeyse 7 milyon. Türkiye tarihinin işsizlik rekorunu kırdılar, bu milleti aldattılar.

"Damadın çıkıp durmadan masal anlatması milletin sabrını taşırdı. Açıkladıkları son paket ise soygundan öteye gitmemiştir. İYİ Parti olarak adaletsiz uygulamalara karşı çıkacağız. Her zaman söyledim Türkiye sisin 5 müteahhitinizden daha büyüktür.

"31 Mart'ta İyi Parti olmasaydı ne olurdu?"

"Yandaşlarınızın batık kredilerini karşılamak için bankalara 28 milyar liralık tahvil aktaracaksın bunu da reform diye yutturmaya çalışacaksın. Kaynak lazımsa garanti adı altında aktardığınız paraları kullanın. Nimetin 5 müteahhitte düştüğü bu sisteme bir son verin. Ekonomi powepointle değil yatırımla, üretimle ayağa kalkar. Hukuk ve demokrasinin olmadığı her yerde her gün bir paket açıklasanız da işe yaramaz. Bir an önce damadı paketleyin. Milletimizin Erdoğan'dan beklentisi budur; paket açıklamayı bırakın damadı paketleyin. İyi Parti'nin önemi şu sorunun cevabıyla daha iyi anlaşılacaktır; '31 Mart'ta İyi Parti olmasaydı ne olurdu?' Mevcut siyasi aktörler 17 yıldır vardı ve sonuç hep aynı oluyordu. 17 yıldır değişmeyen tabloda bir şey değişti ve her şey değişti. O bir şeyin adı İyi Parti'dir. Bu güç birliği sadece seçim sonuçlarını değiştirmekle kalmamış kutuplaşma politikalarını da boşa çıkarmıştır.

Muhteremler bizden ve benden çok korkuyorlar. Aman ha aman Meral Akşener'i bu millet görmesin, konuşmalarını duymasın diye var güçleriyle çalışıyorlar. Seçimden sonraki hafta Kılıçdaroğlu ile ortak bir konuşma yatık. Bütün medya kuruluşlarının temsilcileri karşımızdalar. Canlı yayın araçları kapımızda ama malum yayın kuruluşları canlı yayına bağlanmak için ben,im konuşmamın bitmesini bekledi. Ama nafile. Korkunun ecele faydası yok. Çünkü İyi Parti Türkiye'ye umut verendir, ümitle beklenendir. En büyük gücümüz milletimizdir.