İYİ Parti lideri Meral Akşener, Moskova'da gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasındaki görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın muhalefet liderlerini bilgilendirmesi istedi ve liderler zirvesi önerisinde bulundu.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. 

Akşener, görüşmeye ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet partileri liderlerini anlaşmaya ilişkin bilgilendirmesi gerektiğini, bunun için de liderler zirvesi düzenlenebileceğini ifade etti.

Akşener‘in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

“Bugünkü şartlarda Suriye’de ne işimiz var diyemeyiz ama 10 yıl önce neden Suriye’ye gittik bunu sormalıyız. 10 yılın sonunda biz ne kazandık? 4,5 milyon sığınmacı, 40-50 miyar dolar para harcanmış. Bugün sınırların açılmasıyla birlikte Yunanistan, ile olan problemler ve sırf sorun haline gelmiş bir dış politika.”

“TUZAKTIR”

“(Meclis’teki yumruklu kavga) Bu bir tuzaktır. Şehitlerimizle ilgili o sıradanlaştırılmaya bir katkıda bulunulmuş oldu. Bu tuzağı başından beri bu algoritmayı ifade ederek geldim ben. ”