Politikyol yazarı Nezih Onur Kuru kaleme aldığı yazısında  İYİ Parti içerisindeki 'Erdoğancı' kesime dikkat çekti. "Yeni seçmen sosyolojisinde seçmeni sola ve sağa ayıran esas faktör Erdoğan." değerlendirmesinde bulunan Nezih Onur Kuru, İYİ Parti seçmeninin sağda değil merkezde konumlandığını ifade etti. Ayrıca Kuru,  İYİ Parti seçmeninin yüzde %18’inin sağcı olduğunu bunların da yüzde 90'ının 'Erdoğancı' olduğunu ifade etti.

Kuru'nun TEAM’ın (Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi) 2020 verilerinden aktardığına göre, Türkiye’de seçmenin %28.5’i solda, %34.7’si merkezde/ortada, %36.8’i sağda konumlanıyor.

SOL KESİMDEN  AK PARTİ'YE YÜZDE 4 OY! 

Yine aynı verilere göre; sol blokta AK Parti %4, MHP %1’de kalırken, CHP %59.3’e ulaşıyor. İYİ Parti %10’a yaklaşıyor. Merkezde dengeli bir dağılım var. Kararsızlar ve protestocular bu grupta en yüksek oranda (toplam %20.3). Sağ blokta ise AK Parti %72, MHP %14.5’e yükselirken, CHP %2’ye ve İYİ Parti %3.5’e geriliyor. Her ne kadar İYİ Partili siyasiler partilerini sağ seçmene yakınlaştırmak istese de seçmen sosyolojisi bu istekle pek uyumlu görünmüyor ve İYİ Parti’yi merkezin soluna doğru taşıyor.