MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Dün Manisa’da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuştu. Mitinge AK Parti ve MHP’liler kavgası damga vurdu. Miting öncesi alana toplu girmek isteyen AK Partili milletvekili ve danışmanlarıyla Ülkü Ocakları’ndan bir grup görevli arasında arbede çıktı. Taraflar birbiribi ile kavga ederken araya girenlerin olmasıyla kavga sona erdi. 

Sözcü’de yer alan habere göre, ğolis ekipleri, alana üst araması yapılmadan girmek isteyen gruba uyarıda bulunurken, Ülkü Ocakları görevlilerle yaşanan arbede, MHP’li vekillerin araya girmesiyle son buldu.

AKPARTİLİ VEKİL DANIŞMANLARI İLE ARBEDE

MHP lideri Bahçeli'nin açık hava toplantısını gerçekleştireceği alana girmek isteyen AKP Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, Mehmet Ali Özkan ve Semra Kaplan Kıvırcık ve danışmanları, alanda görev yapan Ülkü Ocakları üyeleri tarafından güvenlik kontrolü yapılmadan alana sokulmak istenmedi.

ARBEDE YAŞANDI

İddiaya göre alana alınmayan vekillerden Murat Baybatur'un danışmalı ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı arasında sözlü atışma başladı.

AKP Milletvekilleri Tamer Akkal ile Mehmet Ali Özkan ile diğer milletvekilli danışmanlarının sözlü atışmaya dahil olmasıyla birlikte olay arbedeye dönüştü. Partili bir kişi tarafından çekilen video görüntüsünde yaşanan arbedede kimi zaman yumrukların konuştuğu da gözlendi.

MİLLETVEKİLLERİ KAVGADA ARADA KALDI

Arbede sırasında AK Partili Murat Baybatur ile Semra Kaplan Kıvırcık'ın alana girdiği gözlenirken, olayda AKP'li diğer Milletvekilleri Tamer Akkal ile Mehmet Ali Özkan'ın arbedenin içinde kaldı. AK Partili vekiller ile Ülkü Ocakları arasında yaşanan gerginlik daha sonra MHP'li il ve ilçe yöneticilerinin araya girmesiyle son buldu. Olayın ardından alana giren AK Partili Milletvekilleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasını ön saflarda takip etti.