İstanbul’a aday olduktan sonra anayasaya göre istifası beklenen ama tartışmalara rağmen koltuğunu bırakmayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığına sundu. Yeni Meclis Başkanı yarın sabah saat 09.00'da gerçekleşecek seçimle belirlenmesi bekleniyor. Binali Yıldırım'ın istifasının ardından seçime kadar görevi Celal Adan yürüteceği bildirildi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından uzun süre TBMM Başkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceği tartışılan Yıldırım bugün istifa dilekçesini Meclis Başkanlığına nihayet sundu.

'VEDA YEMEĞİ' VERDİ

Yıldırım, TBMM Tören Salonu'nda geçmiş dönem Meclis başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna verdiği yemekte, 31 Mart'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yapılacağını anımsattı.

Seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, partilerin aday listelerini yarın seçim kurullarına teslim edeceğini ifade etti.

Meclisten kendisinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişinin listelerde olacağını aktaran Yıldırım, "Çok alışılmış bir şey değil." ifadesini kullanması dikkat çekti.

'İLKLERLE SONLAR ARASINDA DOLAŞIP DURUYORUZ'

Yıldırım yemekte yaptığı konuşmada, "Parlamenter sistemin son başbakanıydım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı oldum. Belediye başkanlığı görevine aday olan da ilk Meclis Başkanıyım. Gördüğünüz gibi ilklerle sonlar arasında dolaşıp duruyoruz." diye konuştu.

Kaynak; Cumhuriyet