Esad rejiimi güçleri tarafından Türkiye'nin iki gün önce Suriye'de oluşturduğu Taftanaz Üssü'ne yoğun bir saldırı gerçekleştirildi. MSB saldırı sonucu 5 askerimizin şehit olduğu, 5 askerimizin ise yaralandığı bilgisini geçti. Ajansların son dakika bilgisi sonrası 2012’den bu yana muhaliflerin elinde bulunan stratejik önemde sahip Taftanaz Hava Üssü merak ediliyor... Peki Taftanaz Üssü nerede? İşte 5 şehit verdiğimiz Taftanaz Üssü hakkında merak edilenler...

Suriye'de Esad rejimine bağlı güçler, İdlib'de Taftanaz Üssü'ne yeni kurulan Türk gözlem noktasına topçu saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 askerimiz şehit oldu, 5 askerimiz ise yaralandı. Türkiye derhal harekete geçti.

Esaj rejimi, Astana ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak, İdlib'in Serakib ilçesine saldırı düzenleyerek ilçeyi kuşattı. Rejim güçleri, Rusya’nın da hava desteğiyle ilçeyi ele geçirmişti. İdlib'te tam kontrolü sağlamak isteyen rejim, saldırılarını bu bölgede artırdı. Muhalifler, İdlib’in Serakib ilçesine bağlı Nayrab ve Dadih köyleri ve doğusundaki Kerratin köyü ile tepesini rejim güçlerinden geri aldı. 

Bildergebnis für İşte şehit verdiğimiz Taftanaz Üssü'nün kritik önemi

https://www.meridyenhaber.com/guncel/suriye-ordusu-saldirdi-idlib-den-yine-yurek-yakan-sehit-h49169.html