Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, son YouTube videosunda Kültür Bakalığı'nın düzenlediği bir organizasyonda kendisine 'Türklük Hakanı' unvanı verildiğini açıkladı. Peker'in bahsettiği etkinlikte konuşma yapan bakanın ise eski Kültür Bakanı ve halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Yalçın Topçu olduğu ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, YouTube üzerinden bölümler halinde yayınladığı videolar gündem olmaya devam ediyor.

Sedat Peker, milyonlarca kez izlenen videolarının son bölümünde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'pislik' ifadesine tepki göstererek, zamanında Kültür Bakanlığı sponsorluğunda düzenlendiği iddia edilen bir etkinlikte kendisine 'Türklük Hakanı' unvanı verildiğini söylemişti. 

'VEKİLLER GELİP DÜNYA TÜRKLÜK HAKANLIĞI KAFTANINI GİYDİRMEDİLER Mİ?'

Peker'in son YouTube videosundaki açıklamaları şöyle:

"Ben Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği organizasyonda Dünya Türklük Hakanı olmadım mı? Oldum. Kazakistan'dan, Özbekistan'dan milletvekilleri gelip Dünya Türklük Hakanlığı kaftanı giydirmediler mi? Kültür Bakanlığı'nın sponsorluğunda. Şimdi 'pislik' ama o temiz Süleyman. Diyor ki, "Ben bir buçuk aydır bekliyordum" E ben videoları yayınlayalı en fazla 15-20 gün oldu. Benle iş tutmadıysan, film çevirmediysen niye bekliyordun böyle bir şey? Vallahi yenileceksiniz! Bir şey daha söyleyeyim. Ben devlet büyükleri gibi koruma polislerim benimle geliyordu yurt dışına gezerken, ayrıcalıklarım vardı benim. Sülü! Nasıl? Yaktın bizi, kendini yaktın, bizi yaktın."

565daa0e18c7736fb89be6d3.jpg

O ETKİNLİKTEKİ BAKANIN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

29 Kasım 2015'te İstanbul Ataşehir'de gerçekleştirilen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri sırasında sahnede bulunan ve sponsorların logolarının yer aldığı dekorda, Kültür Bakanlığı'nın da logosu yer almıştı. 

Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanı verilen etkinliğe katılan ve konuşma yapan bakanın ise etkinlikten bir hafta önce görevini devreden eski Kültür Bakanı Yalçın Topçu olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Yalçın Topçu halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapıyor. 

whatsapp-image-2021-05-19-at-10-43-27-1.jpg

MAHİR ÜNAL ÖNCE YALANLADI SONRA TWEET'İ KALDIRDI

Ayrıca söz konusu etkinlik haberlerinin basında geniş yer bulması üzerine Yalçın Topçu'nun görevi devrettiği dönemin Kültür Bakanı Mahir Ünal kişisel Twitter hesabından açıklama yapmıştı.

Ünal paylaşımında "Kültür ve Turizm Bak. öncülüğünde gerçekleştiği iddia edilen etkinlikle bakanlığımızın bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerini kaydetmişti. 

whatsapp-image-2021-05-19-at-11-45-26.jpg

Ancak Mahir Ünal'ın söz konusu tweet'i daha sonra sildiği ortaya çıktı. 

Kaynak: Karar