Yeni asgari ücret 2022 ara zam rakamı az önce son dakika haberi olarak duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılan ara zam ne kadar sorusunun cevabını İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nden verdi. Peki, yeni asgari ücret rakamı ne kadar oldu? İşte 2022 yeni asgari ücret rakamı...  

YENİ NET ASGARİ ÜCRET ZAMMI RAKAMI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram öncesi milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren yeni asgari ücrete ilişkin bir açıklama yaptı. Asgari ücrete ara zam rakamını açıklamak üzere Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayından geçerli olmak üzere yeni asgari ücret rakamının net 5 bin 500 TL olduğunu duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte bir araya gelerek açıklama yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret ara zam rakamını şöyle açıkladı:

Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında enflasyon sebebiyle yaşadığı sıkıntıları asla görmezden gelmedik. Çalışanlar başta olmak üzere her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek pek çok tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması bu çabalarımızın ürünüdür. 

Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverene 100 lira destek verecektir. Asıl düzenlemeyi yılbaşında yapacağız. 

Bu bir ara artıştır. Asıl tespit yıl başında yeniden gerçekleştirilecek. Yıl başında devreye aldığımız asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 TL olarak yansıyacaktır.