Pandemi şartlarına rağmen; “Bir Olmak Bize İyi Gelecek” sloganı ile yayın hayatına devam eden ve bu alanda önemli bir boşluğu dolduran Kadın ve Aile Dergisi “Maaile”, 55. Sayısında İstanbul’u kapağına taşıdı.

Maaile’nin Mayıs 2021 sayısında Peygamber Efendimiz’ in müjdesine mazhar olmuş, fethin sembolü olan "İstanbul" farklı dosyalarla ele alındı.

Adeta bir arşivlik çalışma, Maaile’nin İstanbul sayısı…

DİKKAT ÇEKEN DOSYALAR

Peki, neler mi var, Maaile Dergisi İstanbul dosyalarında? Bakalım;

* İstanbul'un Fethiyle İlgili Hadisler... Mahmut Toptaş Hoca Yazdı... "İstanbul (Konstantiniyye) muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.” (Hadis-i Şerif)
* İstanbul’ un Fethi ve Erbakan
* Nostaljinin dibi İstanbul...
* İstanbul’un Göbeğindeki Kin Kapısı
* Enderûn-i Hümâyûn
* Ömer Koçoğlu- Der-Saadet’te yetişmiş bir âlim
* Bir Takım Kentsel Dönüş(tür)ümler
* Özlenen İstanbul
* İstanbul'un manevi direkleri...
*Kutlu Emanet İstanbul
* Kırk Bir Kere İstanbul
* Bir İstanbul Masalı
* Bitmez Hikâyesi İstanbul’un; Göç
* Fetih Geleneği
* İstanbul’da Ramazan
* "Allah'a Kilitlenen İnsana Virüs Bulaşmaz”
* Öncü Kadınlar
* Gönüllerin cilası, şifası, Şuuru Taze Bahar: Kur'an-Kerim
* Liyakat mi Sadakat mi
* Bir Tutam Huzur
* Zamanın İçı̇nden Yansıyanlar
* Bu Hamur çok “Su” götürür
* Elveda Mübarek Ay!

İSTANBUL… DÜNYANIN BAŞKENTİ!
Maaile Dergisi Editörü Elif Örs, bu sayıya ilişkin şunları dile getiriyor:
* “İstanbul… Dünyanın başkenti! İki kıtanın, iki dünyanın buluştuğu şehir. Tarih boyunca nice istilalara, nice işgallere, nice savaşlara maruz kalmış sonunda fetih ile kimliğini bulmuş kadim şehir! Peygamber-i Güzin Efendimiz’in Hendek Savaşı’nda Müslümanlara müjdelediği muştu şehir! Bu müjdeden sonra tüm Müslümanların hedefi olan, Müslümanların hayallerini süslediği, rüyalarına giren şehir…”
* “İstanbul hakkında ne yazılsa ne kadar yazılsa eksik kalacak. Hangi söze başlasak yarım bırakacak. Boğazıyla, yedi tepesiyle, tarihi camileri, çeşmeleri, vakıf imaretleriyle, Türk evleriyle, insanıyla, taşıyla, toprağıyla bazen efsane, bazen fazla gerçek bir şehir. İstanbul kimi zaman Midilli Adası’ndaki bir köşkün duvarı, kimi zaman Anadolu’nun en ücra köşesindeki bir caminin duvarını tasvirleriyle süslemiş sanat şehri.”
* “İstanbul, Anadolu için hep bir kurtuluş, sığınma yurdu olmuştur. “Taşı, toprağı altındır” diyerek binlerce Anadolu çocuğu gelip İstanbul’da hayata tutunmaya çalışmıştır. Anadolu’da dermansız dertlerin, hastalıkların çözüm adresi İstanbul olmuştur. Bağrında nice dermansız sanılan kullara derman olmuş, yaralarını sarmıştır. Tabi bazen de derdin de yaranın da sebebi olmuştur İstanbul.”

* “Erguvan rengine boyandığı zaman insanların içinde de baharlar açmış, tarihi çeşmelerinde su değil tarih akmıştır. Dünyanın her köşe bucağından insana kucak açmış, her dilden, her dinden, her ırktan, her görüşten insana yurt olmuştur.”

* “Tarihin kadar rantın da şehri oldu İstanbul. Gecekondulardan sonra son yıllarda bağrından çıkan gökdelenlere (o yapılara kim gökdelen dediyse doğru söylemiş) teslim olmuş şehir. Haber bültenlerinin değişmez aktörüdür. Ankara her ne kadar başkent olsa da İstanbul’un popülaritesine erişememiştir. Ülkede bir olay olduğunda tüm gözlerin çevrildiğidir. Dediğimiz gibi İstanbul hakkında ne dersek eksik kalır, ne söylesek yüreğimizdekini, aklımızdakini ifade edemeyiz…”

Profesyonel bir kadro tarafından büyük bir fedakârlıkla yayımlanan, özellikle aileler ile ilgili meseleleri zengin görsellerle destekleyerek derinlemesine inceleyen dergi “Maaile”, her aileye gerekli, her kütüphanede bulunması gereken bir dergi.

Adres: Millî Gazete Tesisleri İnönü Mah. Muammer Aksoy Cad. Dere Sk. No: 70, 34620 Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (0212) 697 10 00