CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimlere sayılı günler kala T24’ten Hakan Aksay’a konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’nun CHP’yi hedef alan sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bizim açımızdan zor bir kampanya olmadı. Sorunlara karşı ürettiğimiz çözümler var. Karşı tarafın işi zor. Ahlaki açıdan yozlaşmış bir seçim kampanyası yürütüyorlar. İftiralarla götürmeye çalışıyorlar. Darağacından tutun da hapis tehditlerine, terörist olmaya kadar hemen her konuda iftiraya maruz kalıyoruz” diye konuştu.

Seçim sonuçları ne olursa olsun erken seçim çağrısı yapmayacaklarını ifade eden CHP lideri konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“17 yıllık bir iktidarın insanları getirdiği yer soğan kuyruğu. Bunun tartışılmasını istemiyorlar. Biz sorunları çözmeye talibiz diyoruz. Seçim sonuçlarına göre erken seçim çağrısı yapmayız, siyasi fırsatçılık olarak görüyorum. Çünkü anakent belediye başkanlarımızın sözlerini yerine getirmesini bekleriz. Siyasal başarımıza süreklilik kazandırmamız lazım.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş’ın kazanması durumunda kayyım atanması açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Yüksek Seçim Kurulu seçime girebilirsin demiş. Kazanırsan görev yapamazsın demek demokrasiye suikasttır. Demokrasiyi özümsememek demektir. Yapacaklarını zannetmiyorum. Ama yaparlarsa demokratik yollarla mücadelemizi yürüteceğiz. Tehditler, idam sehpaları, şantajlar, bunların hepsi iktidarın acizliğini gösteriyor” diye konuştu.

Binali Yıldırım’ın başbakan olduğu dönemde bile İstanbul’un sorunlarına çözüm üretemediğini savunan CHP lideri “Binali Yıldırım ne yapacak? Özhaseki’yi koysan Kızılay’a, Sincan, Keçiören nerededir bilmez. İzmir’e başka bir bakanı getirdiler İzmir’i bilmez. Biz taze, yeni isimler getirdik. Onlar eskimişleri getirdi” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu için de “Ciddiye alınacak bir insan değil” diyen Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için “saray sosyetesi” ifadesini kullandı. “Sarayda işsizlik yok, büyük ihalelerin hesabı yapılır. ‘Ekmek bulamadılarsa pasta yesinler’ derlerse şaşırmayın. Bir de halk var. İşsizlik yoksulluk var, çocuğuna kıyafet alamayan baba var. Saray bunlarla hiç ilgilenmiyor. İnsanlar perişan, kuyruklarda insanlar. İstanbul’da 1 milyonu aşkın hanenin elektrik, doğalgaz ve suyu kesildi. Ekonomik krizi konuşmamızı istemiyorlar” cümlelerini kurdu.

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 2014 'te cumhurbaşkanlığına ortak aday gösterilmesi ve Ozan Arif’in cenazesine katılmasıyla ilgili sorulara da yanıt verdi.