Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul için verdiği karar sonrasında bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. 

Seçimde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel ve 17 bağımsız aday İBB başkanı olmak için yarıştı.

ANKA Ajansı, geçtiği verilere göre sandıkların yüzde 78,57'si açıldı,  Ekrem İmamoğlu yüzde 54.93; Binali Yıldırım, 45.08. 

Anadolu Ajansı'nın paylaştığı ilk verilere göre, sandıkların yüzde 95,23 'i açıldı.  Ekrem İmamoğlu yüzde 53.68 Binali Yıldırım 45.40.

İstanbul'da tekrarlanan seçimin sonuçları belli olmaya başladı. ANKA'dan seçim sonuçlarına yönelik ilk veriler geldi. Açılan sandık sayısı ve adayların aldığı oy oranları verildi. İşte ilk sonuçlar...

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları saatler içinde belli olacak. Oy sayımı saat 17:00’de başladı ve halen devam ediyor.

İstanbul seçimlerinde ANKA ajansından gelen sonuçlar şöyle;

Açılan sandık sayısı: 21.437 – oranı yüzde 68.74

Oy farkı: 602.423

Ekrem İmamoğlu : Yüzde 55,06

Binali Yıldırım: Yüzde 44,94

AA’nın verilerine göre son durum şöyle;

Açılan sandık sayısı: Yüzde 94,5

Ekrem İmamoğlu: 53,6

Binali Yıldırım: 45,4

Ayrıntılar gelecek…

İSTANBUL’DA SEÇİMLER NEDEN TEKRARLANDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin YSK'nın aldığı kısa kararda; AKP'nin İstanbul seçimlerinin iptalini ve yenilenmesini istediği anımsatılarak, “Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oyçokluğuyla karar verilmiştir” denilmişti.