Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı hattı açılışında "Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday ödemiyor. Tüm şehir ödüyor" diye konuştu.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Eskiden 185 dakikada kat edilebilen mesafe iken 115 dakikaya inerek İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. Hizmet başka, laf başka bir şey. CHP'lilerin böyle bir derdi var mı? İstanbul'un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak. 10 ilçe bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak. Marmaray'la birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat diğer hatlara entegrasyonuyla da İstanbul trafiğinde önemli rahatlamaya yol açacak. Bu hatta çalışacak 440 vagondan 300'ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla da iftihar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı için yaklaşık 8,5 milyar lira harcandığını söyleyen Erdoğan, bu hatla birlikte İstanbul'un 170 km olan raylı sisteminin  uzunluğunun 233 kilometreye çıktığını ifade etti. 

Erdoğan, Bu kardeşiniz 4,5 yıl bu ülkenin cumhurbaşkanı mı; burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım Bey, ilçelerde de tüm belediye başkanı arkadaşlarımla el ele vereceğiz, ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?" diye sordu.

"CHP'li milletvekilleri garibime sandık kurmuş"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davaları hakkında konuşan Erdoğan, "Bana iftira attı MAN adası diye bir şey. 2,5 milyon. Yargı bunu onayladığı anda gelen parayı Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. Bundan sonra yolculuğumuz böyle gidecek. Sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız. Sandık kurmuşlar, CHP'li milletvekilleri garibime 5'er bin lira maaşlarından veriyorlarmış. Yalan söyleme de böyle bir duruma düşme" dedi.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'yla birlikte yüksek hızlı tren hattının Halkalı'ya kadar devam edeceğini söyleyen Erdoğan, "Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği Londra'dan Pekin'e uzanacak İpekyolu'nun İstanbul etabını burası oluşturuyor" diye konuştu. 

"Sandıkta yapılacak hatanın bedelini tüm şehir ödüyor"

Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"Biz İstanbul'u sadece ulaşımıyla değil; su var mıydı geldiğimizde; ama şimdi su sıkıntı var mı? İstanbul'u en çok ziyaret edilen şehirler sıralamasında 8'incilikten ilk sıraya çekmekte kararlıyız.

Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday ödemiyor. Tüm şehir ödüyor. 

Kartal'da yaşanan olayı bir kenara koymak mümkün mü? 21 vatandaşımız rahmetli oldu, buradan bir ders almayacak mıyız. Kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeliyiz. 

İstanbul için çok büyük hayallerimiz, projelerimiz var; biz İstanbul'a aşığız bu sevdamızı noktalayamayız."