İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bir yardım derneği tarafından satılan çürük, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alabilmek için çok sayıda vatandaş kuyruğa girdi. Sabahın erken saatlerinde sıraya giren vatandaşlar, “Ne yapalım, buna mecburuz” ifadelerini kullandı.

'20 TL KARŞILIĞINDA'

Gülenyüz Yaşamla Mücadele Ve Yardım Derneği adlı dernek İçerenköy Mahallesi’nde bulunuyor. Söz konusu kuruluş ‘Gıda Bankacılığı’ adı altında yurttaşlara çürük, son kullanma tarihi (SKT) geçmiş sağlıksız gıda satışı yapıyor. 

Ürünlerin çürük olmasına ve yoğun kar yağışına rağmen derneğin önünde uzun kuyruklar oluşturan ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar, 20 TL karşılığında bu sağlıksız gıdaları satın alıyor.

"BÜTÇEMİZ EL VERMİYOR Kİ"

Sırada bekleyen ve bu ürünleri almaya mecbur olduğunu söyleyen bir kadın, "Bütçemiz el vermiyor ki gidip marketten alışveriş yapalım. Eşim de işsiz. Sigorta yok, iş yok, para yok. Burası tek seçeceğimiz” diye konuştu. Ürünlerin yenecek durumda olmadığını söyleyen başka bir kadın ise “Çarık çürük, son kullanma tarihi geçmiş bu ürünlere 20 lira veriyoruz. Ne alacağımızı seçmiyoruz. Ne varsa, onlar ne verirse onu alıyoruz; yoğurt, meyve, sebze, yumurta vs. Mecbur kalmasa kimse gelmez buraya.”dedi.

"PAZARIN YOLUNU UNUTTUM"

Koronavirüs nedeniyle yoksulluğun daha da arttığını vurgulayan bir kişi ise, "Bir yıldır buradan alışveriş yapıyorum. Pandemi başladığından beri markete, pazara gidemez olduk. Burası daha önce de varmış da bizim haberimiz yoktu. Çevremdeki arkadaşlarımdan öğrendim. Maddi sıkıntıların üstesinden gelemiyorum. Marketten, pazardan ihtiyaçlarımı alamıyorum. Buradan meyve, sebze, yoğurt, yumurta alıyorum. Artık pazara gitmiyorum. Gidemiyorum.” açıklamasını yaptı.

"MECBUR OLMASAK BU KARDA..."

Erken saatlerden beri sıra beklediğini belirten kişi ise, “3 senedir buradan alışveriş yapıyorum. Pazarın yolunu unuttum. Mecbur kalmasak bu karda kışta niye bekleyelim ki?” dedi.

"AMBALAJI BOZULMUŞ ÜRÜNLER VAR BURADA"

Birgün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, Gıda bankacılığı yaptığını öne süren Gülenyüz Yaşamla Mücadele Ve Yardım Derneği Kurucu Başkanı Muharrem Çoban’ın iddiaları ise şöyle: “Tarihi yaklaşmış, ambalajı bozulmuş ürünler var burada. Bir gün kala büyük mağazalardan ürün alıyoruz. Tarihi geçince biz onları çöpe atıyoruz. Ayrıca yurttaşlardan da para almıyoruz, sadece bağış alıyoruz. 35 yasal üyemiz var, onun dışında da yardıma ihtiyacı olan herkese yardım ediyoruz.”