Ordu'nun merkez ilçesi Altınordu'ya bağlı Eskipazar mevkiinde, AK Partili belediye; 2016 yılında 15 milyon TL maliyetle Botanik Park yaptırdı. Park, “şehir hastanesi yapılacağı” gerekçesiyle yapımının ardından yıkıldı.  Ancak daha sonra, şehir hastanesinin Botanik Park arazisinin üzerine yapılmasından vazgeçildi. Hastanenin, Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilen alan üzerine yapılması planlandı. Yıkılıp atıl hale gelen Botanik Parkta ise 5 yıldır havyanlar otluyor.

5 yıldır atıl bırakılan parklarının akıbetini merak eden Ordulular, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Botanik Park yeniden düzenlenmesini istedi. Parkın içindeki havuzların kırık olduğunu, yolların bozulduğunu, yoğun yağış olduğunda ise sular altında kaldığını belirten Ordulu doğaseverler, harcanan 15 milyon TL'nin çöpe gittiğini söyledi. 

"PARKIN YOK EDİLMESİNİN ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇTİ, HAYVAN OTLAĞI OLARAK KULLANILMAYA DEVAM EDİLİYOR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, parkın yıllardır hayvanların otlama alanı olarak kullanıldığını belirtti. Botanik Park'ın Ordu'da yeşil alan oluşturmak için yapıldığını vurgulayan Gönül, "Parkın yok edilmesinin üzerinden 5 yıl geçti. Yani Botanik Park, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne 5'inci kez hayvan otlağı olarak kullanılmaya devam ediyor. Şehir hastanesi yapılacağı söylenerek yıkılıp çöplük haline getirilen bu arazinin, hastanenin buraya yapılmayacağı kesinleşti" dedi. 

"15 MİLYON TL ÇÖPE GİTTİ"

Botanik Park'ın akıbeti konusunda sessiz kalınmasını kabul etmediklerini söyleyen Gönül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde şöyle seslendi: 

" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet Bahçesi projesi yapmaya çalıştığı, algı yanıltması yarattığını biliyoruz. Millet Bahçesi için yer aramaya gerek yok. Bu alan çığlık atıyor. Yeniden nefes alınacak bir yeşil alana dönüştürülmelidir. Bu alanın botanik park yapılması için harcanan milyonlarca lira çöpe gitti. Harcanan para 15 milyon TL. 5 yıl önceki 15 milyon TL çöpe gitti." 

"HESABI SORULMAYACAK MI?"

Gönül, Botanik Park'ın yıkım nedeninin şehir hastanesi olduğunu, fakat hastanenin başka bir bölgeye yapıldığını ifade ederken, "Plansız, programsız girişimlerle verilen zararın hesabı sorulmayacak mı? ORÇEV olarak, bu alanın tekrar yeşil alan yapılmasını istiyoruz. Burayı yıkanlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle göstermelik gün kutlamaları yapacaktır. Bizler Dünya Çevre Günü nedeniyle bir kez daha yapılan yanlışın, verilen zararın anımsatmak istedik. Onlar bunu unutturmak isteseler de her fırsatta anımsayacağız" dedi.