İsimlerini ilk kez Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan itibar suikastleriyle duyduğumuz Pelikancılar hakkında bomba iddialar dile getiriliyor. Berat Albayrak’ın hazine bakanlığından ayrılışının ardından gözler bu kez de Pelikancılara çevrildi. Sosyal medyada Pelikancıların tasfiyesinin başladığı konuşuluyor. Kimbilir belki lüks yalıyı boşaltmaya başlamışlardır bile.

Gazeteci Ahmet Şık, bu akşam twitter’dan hem Berat Albayrak’ın istifasına hem de Pelikancıların son dururumuna ilişkin mesajlar yayınladı.

İşte Ahmet Şık’ın o Pelikan mesajları:

Ekonomi yönetiminden Damat Albayrak’ın, yargıdan Pelikan Çetesinin tasfiyesiyle devam edecek olan bu yeni dönemde kerameti Pelikancı olmaktan ibaret medyadaki bir takım isimlerin de üzerlerinin çizileceğini söylemek kahinlik olmaz.

Kavala dosyalarındaki hukuksuzluktaki görev alan yargı mensuplarının isim listesinin istenmesiyle ilgili haberlerinin ardından yaptırılan bu açıklamaya, Pelikan çetesinin tetikçileri olan ve “dokunulmazlık” sözü verilen hakim/savcıların isyanının da neden olduğu da konuşuluyor.

Damadın azli, PETÖ’nün tasfiyesine giden sürecin kronolojik özeti için birkaç anımsatmada bulunalım: Sürecin ilk işaret fişeğini 19 Ekim’de, “Medyamız bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor” diyerek kayınpeder Cumhurbaşkanı vermişti.

Kaynak: Serhat Ramay,  medyanotu