HDP Kocaeli Milletvekili, insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu, KARAR TV'de çarpıcı açıklamalar yaptı: İslami hassasiyetleri olan bir insan olarak söylüyorum. İçi tamamen boşaltılmış değerlere sahip, bilimden ve akıldan uzak bir gençlik yetiştiriyorlar. Bu yüzden İslami iktidarlardan kaygı duyuyorum... 90'lara dönüş yaşanıyor. Adam kaçırmalar arttı. "KHK'lıları işe almayın, sosyal yardım yapmayın" gibi gizli emirler var.

Ömer Faruk Gergerlioğlu "Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan başörtüsü sorunu çözüldü. Fakat başka sorunlar hala çözülemedi. Dün mağdur olanlar, bugünkü sorunları görmüyor. Dün başörtülülere söylenenler, bugün Kürtlere söyleniyor. Zamanında başörtülülere de 'terörist' denmişti. Fakat şu anda bir benzerini, bugünün 'öteki'lerine yapılıyor. Haksızlığa karşı çıktığınızda sürekli bir etiket yiyorsunuz" dedi.

KARAR TV'de Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Gergerlioğlu "İslami hassasiyetleri olan bir insan olarak söylüyorum. İçi tamamen boşaltılmış değerlere sahip, bilimden ve akıldan uzak bir gençlik yetiştiriyorlar. Bu yüzden İslami iktidarlardan kaygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

MİLLETİN İRADESİNE YARGI KARARLARI İLE JANDARMALIK YAPILIYOR

Üç ismin vekilliğinin düşürülmesi için "Milletin iradesine yargı kararları ile jandarmalık yapılıyor" diyen Gergerlioğlu, "Normalde teammül gereği kararların Meclis'te okunmaması gerekiyor. Yukardan emir gelince okundu. Millet bir dokunalmazlık vermiş, bunun da sonuna kadar kullanılması gerekiyordu. Anayasa uydun ama ruhuna uymadın" ifadelerini kullandı.

Göreve iade bekleyen KHK'lılar için de "OHAL Komisyonu'ndan geçseler bile keyfi uygulamalarla bu insanlar göreve iade edilmiyor" görüşünü savunan Gergerlioğlu, devlet içinde ihraç edilenlere yönelik 'işe alınmasın', 'sosyal yardım yapılmasın' gibi gizli emirler olduğunu da ileri sürdü.

Gergerlioğlu, adam kaçırmaların 90'lı yılları hatırlatacacak şekilde arttığını söyledi. 

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU RÖPORTAJI: