Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, 30 Ekim’de meydana gelen 6.9’luk İzmir Depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında, Meclis Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyonda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, İller Bankası AŞ Genel Müdürü Yusuf Büyük, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Mehmet Zeki Adlı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yer aldı.

İMAR AFFIYLA KAYIT ALTINA ALINDI

Yapı İşleri Genel Müdürü Can, İzmir'de "İmar Barışı" kapsamında yapı kayıt belgesi verilen binalardan meydana gelen depremde etkilenenlere ilişkin bilgi verdi. Can, acil yıkılacaklardan 4'ünün, yıkık olanlardan 2'sinin, ağır hasarlı olanlardan 36'sının yapı kayıtlı, diğerlerinin ise normal ruhsatlı yapı olduğunu söyledi.

Odatv'nin haberine göre, Yani, İzmir depreminde yıkılan ya da ağır hasarlı binaların 42'sinin İmar Affı ile kayıt altına alındığı ortaya çıktı