Yunanistan’ın büyük ve anaakım gazetesi olan Ethnos, Ekrem İmamoğlu hakkında “İstanbul’u Erdoğan’dan alan Pontuslu ile bir gün” manşeti ile büyük bir haber yaptı.

Yine merkez medya kabul edilen Proto Thema’da da aynı içerikte bir haber yayımlandı. Yunan Zougla adlı internet sitesi de benzer bir haberi aynı anda gündeme taşıdılar.

Bu haberler üzerine AK Parti  Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Ekrem İmamoğlu hakkında “Pontus” imasında bulunarak “Hesap büyük olay büyük”demişti. Göksu’nun sözleri Trabzonlulardan büyük tepki çekmişti.

Fakat haberi kamuoyuyla paylaşan, Rum Ethnos gazetesi ile AK Parti iktidarı arasında dikkat çeken bir ilişki olduğunun ortaya çıkması kafaların karşmasına neden oldu.

Ethnos gazetesini bir grup medya organı ile birlikte 2017’de 3,5 milyon Euro’ya satın alan Savvidis’in, aylar sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştüğü ve birlikte görüntüleri olduğu anlaşıldı.

Birlik Gazetesi’nin yayınladığı o haber ve fotoğrafta, “Yunanistan’da onlarca yatırımı bulunan Rum asıllı Rus işadamı PAOK Futbol takımı başkanı Eski Sovyetler Birliği Bölgesinin Yurtdışı Hellenleri Dünya Konseyi Koordinatörü İvan Savvidis, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi” ifadeleri kullanıldığı görüldü.

Habere göre görüşmede, Karadeniz Rumları için önemli olan Trabzon’daki Panayia Sümela Manastırı'nda ayinlerin yeniden başlaması konusu ele alındığı bilgisinin verilmesi ayrıca dikkat çekti.

Savvidis aynı zamanda geçen yıl, sahibi olduğu Yunan futbol kulübü PAOK’un bir maçı sonrasında sahaya silahla girmesiyle de gündeme oturan görüntüleri medyada görülmüştü.