İmamoğlu’na ‘limon kumpasını’ hazırlayanların kimlikleri belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara dağıtmak üzere Mersinli üreticilerden 100 ton limon satın alması üzerine jet hızıyla kumpas planı hazırlayan AKP’li trollerin kimlikleri belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara dağıtmak üzere Mersinli üreticilerden 100 ton limon satın alması üzerine jet hızıyla kumpas planı hazırlayan AKP’li trollerin kimlikleri belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara dağıtmak üzere Mersinli üreticilerden 100 ton satın aldığı limonlarla ilgili kumpası TELE1 İzmir temsilicisi ve programcısı Tuncay Mollaveisoğlu ortaya çıkarmıştı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İmamoğlu’nun kurulan kumpasta haberi kurgulayan kameramın ve yalan ifade veren kişilerin kimlikleri belli oldu.

Görüntüyü çeken kişinin AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek olduğu, ‘Yandaş vurgusu yap’ diyerek, zorlanan kişinin de bir mobilya mağazasında müdürlük yapan ve 2014’te AKP ilçe yönetiminde görev alan Ömer Tuncel olduğu ortaya çıktı.

AKP İLÇE YÖNETİMİNDE GÖREV ALMIŞ

Sosyal medyadan yayınlanan kumpas görüntüsünde üretici olarak gösterilerek ‘Yandaş’ vurgusu yapması istenen kişinin bir mobilya mağazasının müdürlüğünü yapan ve geçmiş yıllarda AKP ilçe yönetiminde görev üstlenen Ömer Tuncel olduğu belirlendi.

Seyyah ❂@444syyh

Röportajı veren Ömer Tuncel, kameraman da Mahmut Dölek, ikisi de koyu Akp'li. Mahmut Dölek yerel haberleri Ethem Sancak'ın 24 Tv'sine satıyor, ifşa olmasaydı bunu da satacaktı büyük ihtimal. https://twitter.com/TMollaveisoglu/status/1253742658276786177 …

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

Tuncay Mollaveisoglu@TMollaveisoglu

Sonuna kadar izleyin...
Ekrem İmamoğlu’na limonda bile kumpas...
⁦@ekrem_imamoglu⁩ ⁦@ibbPR⁩ ⁦@ibbhaberleri⁩ ⁦@ibbBeyazmasa⁩

Yerleştirilmiş video

5.149

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

2.392 kişi bunun hakkında konuşuyor

‘MİZAH’ SAVUNMASI

Kumpas videosunda yalan ifade veren AKP’li Ömer Tuncel kimliğinin ifşa olmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, videoyu ‘mizah için’ yaptığını savundu.

NE OLMUŞTU?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin limon üreticilerini mağdur etmemek adına diğer büyükşehir belediyelerine yaptığı çağrıya karşılık veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 ton limon aldı. Bu gelişmenin ardından yerel bir gazetecinin, üretici olduğu iddia edilen bir kişiyle yaptığı söyleşinin videosu sosyal medyada dolaşıma girdi.

Tepki çeken görüntüde üretici rolündeki kişi limonun Ekrem İmamoğlu tarafından satın alındığını söyleyip konuşmasına başladığı sırada araya giren gazeteci “Olmadı, yandaş stokçudan aldı. Yandaş vurgusu yapalım” şeklinde yönlendirmede bulunuyor. Bunun üzerine üretici, ‘Yandaş stokçu dersek, diğer limonculara zarar veririz” diye cevap veriyor.

Gazeteci, ‘Ekrem İmamoğlu yandaş stokçulardan 100 ton limon aldı, bizden herhangi bir limon almadı. Bunu yandaş stokçulardan aldı’ diyeceksin’ diye yönlendiriyor. Üretici bu sözler üzerine “Ekrem İmamoğlu’nun 100 ton limon aldığı söyleniyor. Ancak, aldığımız bilgiye göre Erdemli’den almadı. Aldığımız ve duyduğumuz bilgiye göre Tarsus’tan kendi partisine yakın bir stokçudan aldı” diye konuşuyor.

KAFTANCIOĞLU’NDAN TEPKİ

Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken tepkilere de neden oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyurun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın, Halkın Belediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek.

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İBB Sözcüsü Murat Ongun, görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.

LİMONLAR İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAYA BAŞLADI

İBB Başkanı İmamoğlu, limonların İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başladığını duyurmuştu. İmamoğlu açıklamasında, “Bu dayanışma ve iş birliği bizi çok güçlendirecek. Bahçede çürüyecekti, şimdi ihtiyaç sahibi ailelere şifa oluyor. Mersinli çiftçilerimizin limonlarını İstanbul’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladık. Toplamda 100 ton limon dağıtılacak” demişti.

Kaynak: Tele 1