İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da kar yağışı sırasında balıkçıya gittiği anlara ilişkin MOBESE görüntülerinin servis edilmesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kaçamak bir cevap geldi.

Dün Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da kar yağışı devam ederken bir balıkçıda yemek yediği tartışmalarına ilişkin konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu, “Devletin imkanları kullanılarak MOBESE görüntülerinin böylesi magazinsel bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin takipçi olacağım.” ifadelerini kullanmıştı. 

SOYLU: DEDİKODU DEĞİL, İYİLİĞİN ZAMANI

Afganistan İnsani Yardım Treni Uğurlama Töreni"ne katılan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, bir gazetecinin ‘ İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE'lerle ilgili açıklaması oldu’ sözlerine, “Arkadaşlar dedikodu değil, iyiliğin zamanı.” cevabını verdi.
 

İMAMOĞLU: HUKUKİ MÜCADELEMİ ISRARLA SÜRDÜRECEĞİM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün balıkçıya geldiği anlara ilişkin görüntülerinin servis edilmesine tepki göstererek, “MOBESE gibi hususların ne için kullanılacağı yazıyor. Bu sürecin bir parçası olarak servis ediliyor ve birileri bunları kullanıyor. Bu önemli bir meseledir. Bunu yapan kimse, bunun talimatını veren kimse, buna müsaade eden hangi sistemse… Önemini gözlerimin içine bakan her insan anlayabilir. Mevcut konunun önüne geçmesin diye bu kadar konuşuyorum ama önemini nasıl hissettiğimi ne kadar önemli bulduğumu ve takipçisi olacağımı, hukuki mücadelemi ısrarla sürdüreceğimi buradan bildireyim.” ifadelerine yer vermişti.

İMAMOĞLU'NUN MOBESE GÖRÜNTÜLERİ TBMM GÜNDEMİNDE 

Öte yandan CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sarıyer’de bir balıkçı restoranına giriş görüntülerinin yasadışı servis edildiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Görüntüleri, MOBESE sisteminden kim ya da kimler tarafından alınmıştır? Görüntülerin alınması talimatını kim vermiştir.” diye sordu.

KILINÇ: GÖRÜNTÜLERİN YAYINLANMASI SUÇ

Anayasa'nın 20. Maddesinde kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının anayasal bir hak olarak teminat altına alındığını hatırlatan Kılınç, İmamoğlu’nun restorana giriş görüntülerinin MOBESE sisteminden alınarak yayınlanmasının Ceza Muhakemesi Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na göre suç olduğunu söyledi.