İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmasının ardından, bir kameraman ve üreticinin konuyla alakalı kurgu haber yaptığı ortaya çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmuştu. Bir kameraman ve üreticinin Ekrem İmamoğlu'nun satın aldığı limonlarla ilgili gerçekleri yansıtmayan, kurgu haber yapmaya çalışmalarının görüntüleri ortaya çıktı.

Gazeteci Mine Kırıkkanat, konuyla ilgili yapılmaya çalışılan kurgu haberin görüntülerini ortaya çıkardı. Kırıkkanat'ın Twitter hesabından paylaştığı görüntülerde, bir kameraman çiftçiyle röportaj yaparken görülüyor.

Adı Mahmut olan kameraman, "100 ton limonun çiftçilerden alınmadığını söylüyorsunuz. Peki Ekrem İmamoğlu bu 100 ton limonu nereden aldı?" sorusunu yönelttiği çiftçiye, ne cevap vermesi gerektiğini de söylüyor. 

Kameramanın, röportaj yaptığı çiftçiye, çiftçinin tüm itirazlarına rağmen "yandaş üreticiden aldı, yandaş vurgusu yapacaksın" diye konuşması konusunda ısrar ettiği de görüntülerde yer alıyor.