İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ‘terör teftişi’ başlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da cevap vererek, Öcalan’ın mektubunu hatırlatarak "31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur." dedi

Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de 'terörle iltisaklı' kişilerin işe alındığı iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmıştı. Dünkü konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine mektup yazdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye." ifadelerini kullanmış, Erdoğan'ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan teftiş başlatıldığı açıklaması gelmişti. 

Ekrem İmamoğlu yazdığı mektubunda, "Sayın Cumhurbaşkanım, kayıtlarımızın tamamen şeffaf olduğu, bilgi ve belgelerimize istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz gerçekliği karşısında, belirttiğiniz rakamlar ve diğer hususlarda şahsınızın yanıltılmış olduğu düşünülmekle beraber toplumsal barış ve huzurumuzun temini ile çalışanlarımızın haksız şekilde zan altında kalmaması adına ve başkanlığımızca gereğinin yapılabilmesi için yazımızın İçişleri Bakanlığımızca cevaplandırılması hususunu takdir ve tensiplerinize arz ederim." ifadelerini kullandı.

UTANILACAK MEKTUP RAKİBİM LEHİNE İSTENEN MEKTUPTUR

 Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik ‘terör teftişi’ başlatılmasıyla ilgili açıklamalarında Erdoğan'a gönderdiği mektup meselesine de değindi. İmamoğlu, "Yanlış bilgilerle konuşan ne yazık ki aldatılan bir Cumhurbaşkanımız var. Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kıymetli makamının yanlış şeyler söylemesini istemediğim için kendilerini bilgilendirmek zorunda hissettim kendimi. İlk defada mektup yazmıyorum. Devletin farklı kurum ve kuruluşlarına mektuplarım vardır. Tarihe not düşmeyi severim. Devletin hafızasında kalması gereken hususlardır bunlar. Sayın Cumhurbaşkanı utanılacak bir mektup arıyorsa ben hatırlatayım 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur (Öcalan’ın mektubundan söz ediyor). Benim mektubum hiç utanılacak bir mektup değildir. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Benim saygılı ve bilgilendirici bir dilim vardır." diye konuştu.