Kayseri İl Başkanlığında gerçekleştirilen 6’ncı Bölge Toplantısı’ndan önce bir basın açıklaması gerçekleştiren  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, dünyada da bazı sıkıntıların olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin ise kendine has problemler ile mücadele ettiğini ve yaşanan sorunların iktidardan kaynaklı olduğunun altını çizdi. Arıkan, “Şu anda ülkemizi idare edenlerin tamir kabul etmez zihniyet arızası tüm ülkemizi çok hızlı bir şekilde uçuruma doğru ilerletmekte” dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve partinin 7 ilden gelen temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen Saadet Partisi Bölge Toplantısı öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, gündemi değerlendirdi. Arıkan, iktidar partisi tarafından geçmişte kullanılan pergel metaforunu anımsatarak, metafor ile bir bağlantılarının kalmadığına dikkat çekti. Arıkan, “AK Partinin metafor içinde sabit ayağının bulunduğu yerde bugün artık ne adalet, ne hukuk, ne insan hakları, ne de ekonomik refah var. Sabit ayaklarının bastığı yerde tek bir kavram kaldı o da menfaat. Kendilerinin etraflarındaki bir avuç çıkar çevresinin menfaatinin devam etmesi için çiğnemedikleri, feda etmedikleri hiçbir ilke kalmadı” diye konuştu.

AK PARTİ İKTİDARI DEĞİŞMEDİKÇE HALK RAHAT OLMAYACAK

İktidar kanadının devlet kurumlarını ve kurumsallıklarını kendine engel olarak gördüğüne dikkat çeken Arıkan, iktidarın Türkiye’yi hızla bir felakete sürüklediğini belirterek, “AK Parti iktidarı, devletin kurumlarını ayak bağı, mevzuat ve kanunları ise çiğnenebilecek alelade adetler olarak görüyor. Mevzuatın kolayca değişebildiği, bürokrasinin olmadığı bir ülkede yatırımcı kendisini nasıl güvende hissedecek? Parasını o ülkeye nasıl teslim edecek? Maliye Bakanı, ‘ Türt Lirası en düşük seviyede, gidebileceği bir yer yok. Vatandaş rahat olsun’ diyerek aklınca vatandaşlara güven telkin etmeye çalışıyor. Sizin içinde olduğunuz bu iktidar değişmedikçe vatandaş rahat olmayacak. AK Parti iktidarı değişmedikçe vatandaş rahata eremeyecek” dedi.

YAŞANAN KRİZİN ADI ‘CUMHUR İTTİFAKI KRİZİ’DİR

Türkiye’de sadece ekonomik krizin değil, yönetim krizinin de olduğuna dikkat çeken Arıkan, krizin iktidar ve ortakları tarafından ortaya çıktığını belirterek, “Ülkemizde bir ekonomik kriz olmasının ötesinde bir yönetim krizi yaşanıyor. Bu krizin adı, ‘Cumhur İttifakı krizi’dir. Ülkemiz AK Parti ve görünür ortağı MHP eliyle yerli ve milli bir krizin pençesine düşmüş vaziyette. Bunu her gün, her dakika yaşıyoruz, hissediyoruz. Türkiye uzun yıllar sonra yüksek enflasyonla karşılaşmış vaziyette” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, YAŞANANLARA KARŞI SAVUNMASIZ BİR KALE GİBİ

İktidarın yıllar sonra kendilerinden başka iktidar görmeyen gençlere yüksek enflasyonu yaşattığına dikkat çeken Arıkan, tüm dünyada yaşanan artışlara karşı önlemlerin alındığının altını çizerek, “Şüphesiz ki, enflasyondaki artış küresel bir eğilim ancak ne yazık ki bizi yönetenler, bu krize karşı deyim yerindeyse saldırılara karşı tüm savunma kalkanlarını indirmiş bir kale misali hazırlıksız yakalanmıştır. Bakınız; Türkiye’de 2002 yılının Mart ayında yüzde 65,1 olan enflasyon oranı Mart 2022’de 10 puan eksikle, yani yüzde 54,44 seviyesiyle 20 yılın zirvesini gördü. İktidarın hakkında felaket senaryoları yazdığı Euro bölgesinde tüm zamanların rekor enflasyon oranı sadece yüzde 5,9 oldu” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete /   Mehmet Fahri Özkan