İktidar, bir yandan  HDP ile görüşürken öte yandan ise bölgede oy potansiyelini yükseltmek için etkili isim avına çıktı! İktidarın, araştırma şirketlerinden, Doğu ve Güneydoğu’da adı ön plana çıkan ve oy potansiyeli yüksek isimleri tespit etmesini istediği öğrenildi. MHP ile ittifakından dolayı bölgede oylarını ciddi oranda kaybeden iktidarın HDP ile tekrar dirsek temasının yanı sıra ayrıca bölgedeki önemli kanaat önderlerini de mercek altına aldığı belirtiliyor.

BÖLGE OYLARI İÇİN ARAYIŞ DEVAM EDİYOR

Yapılan kamuoyu araştırmalarında, Cumhur İttifakı’nın mevcut haliyle yüzde 50+1’i bulması mümkün görünmezken, iktidar ise yeni arayışlara girdi. Bir taraftan Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için HDP’nin kapısını çalarak yeni bir sürecin kapısını aralarken diğer taraftan ise Doğu ve Güneydoğu’da oy potansiyeli yüksek isimler üzerinde çalışmalar yürütülüyor. İktidarın MHP’ye rağmen bölgede yeni bir açılım süreci başlatıp başlatmayacağı merak edilirken, bölgede eriyen oyların nasıl tekrar kazanılacağıyla ilgili de henüz bir yol bulunmuş değil.

ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ AKP İÇİN İSİM AVINDA!

MHP’ye rağmen HDP ile bir iş birliği içerisine girmesi mümkün olmayan iktidarın, araştırma şirketlerine talimat verdiği öğrenildi. Doğu ve Güneydoğu’da oy potansiyeli yüksek, etkili ve AKP’ye fayda sağlayacak isimler tespit etmesini isteyen iktidarın, bu isimlerle bölgedeki oylarını tekrar kazanmak istediği ifade ediliyor. Araştırma şirketlerinin ise bölgedeki aşiret liderleri ve çocukları başta olmak üzere bölgede potansiyeli olan iş adamı, bürokrat ve kanaat önderlerinin isimlerinin geçtiği anketler yaptığı belirtiliyor. Bu anketler neticesinde ise öne çıkan isimlerin AKP Genel Merkezi’yle paylaşıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Milli Gazete