Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu.

“BÜTÜN ŞEKER FABRİKALARINI SATTILAR”

İktidarın bütün şeker fabrikalarını sattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “ AK Parti hükümetleri hangi fabrikaları kurdu? Satmanın dışında ne yaptılar? Biz her fabrika bir kaledir diyoruz. Her fabrika bir istihdamdır diyoruz. Şeker fabrikalarını sattılar ve 24 yıl sonra yurt dışından şeker ithalat etmek zorunda kaldı. Her vatandaşımın kendi vicdanına sormasını istiyorum; ne oldu da koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışardan şeker ithal etmek zorunda kaldı? Buna devletin sağlıklı yönetimi diyebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

“SİZİN GİBİ OLURDUK”

MHP lideri Bahçeli’nin grup toplantısında kendisine ilişkin ‘hapis’ tehdidine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bu arada birisi de beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse diz çöktüremez bize. Kimsiniz siz? Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık, sizin gibi olurduk” ifadelerini kullandı. Ekonomiyi çözecek onlarca kişinin olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, 6’lı masayla sorunları çözeceklerini söyledi.

BAHÇELİ: “BOŞ BİR RANZAYA SEN DE KAPAĞINI ATARSIN”

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’da gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı’ndaki konuşmasını eleştirerek, “Çok istekliysen terörist Demirtaş’ın hasretini çekiyorsan, Kavala olmadan yaşayamam diyorsan biraz daha devam et, sonunda kanun yoluyla onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağını atarsın. Çulunu serer, duvara da halını asarsın” dedi. Yeni bir sınır ötesi harekâtın başlatılması gerektiğini savunan Bahçeli, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusuna da değinerek, şunları kaydetti: “Bizim değerlendirmemize göre, İsveç ve Finlandiya kırmızı kart cezalısıdır.”