Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ı "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: “Sizin için kısasta hayat vardır” ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır." sözlerine nedeniyle eleştiren ve tepki çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin'e bir tepki de AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen İstanbul 2 No'lu Barosu'ndan geldi. 

Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Cinayet cinayettir” demiş ve ‘kadın cinayeti’ kavramını eleştirip bu kavramla, ‘kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını’ ifade etmişti.

Boynukalın'ın haklı sözleri AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i rahatsız etti. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında konunun kendisine sorulmasına cevap veren Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Kadın – erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum."

 

BACIM SİZDEN BIKTIK, MÜSLÜMANLARI TEMSİL ETMİYORSUNUZ

AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in Mehmet Boynukalın'ı hedef alması büyük tepki çekti. Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda, Boynukalın'ın İslam'ı anlattığını söylediler.

İstanbul 2 No’lu Barosu'nun Bakırköy Adli Yardım Sorumlusu Avukat Fatih İstiklal Emre de Özlem Zengin'e tepki göstererek, "Bacım sizden bıktık" diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Boynukalın'ın paylaşımını Twitter hesabından alıntılayan Av. Fatih İstiklal Emre, Özlem Zengin'e seslenerek "Bacım senden ve senin gibilerden bıktık artık. Siz kimseyi, hiç bir Müslümanı temsil etmiyorsunuz. Hadi Mehmet Boynukalın hocamızı bırakın başka yerde nifak çıkarın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete