Aile sırrı, ticari sır deşifre edilmeyecek. Aile hukukuyla ilgili sır bilgilerin ve ticaret hukukunda ticari sırların deşifresini engelleyecek mekanizma geliyor. İkinci Yargı Paketi’yle birlikte noter yardımcılığı başlayacak. Paket’te nafakaya ilişkin düzenleme bulunmuyor.İKİNCİ YARGI PAKETİ BİTTİ, TEKNİK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

AK Parti, İkinci Yargı Paketi üzerindeki çalışmasını tamamladı. Paket üzerinde teknik çalışma yapılıyor. 74 maddeden oluşan İkinci Yargı Paketi’nde hangi maddelerin çıkarılacağı, hangi maddelerin başka pakette değerlendirileceği, hangi maddelerde değişiklik yapılacağına yönelik teknik çalışma yürütülüyor.

Yapılacak teknik çalışmanın ardından paketin 40-50 maddeye düşürüleceği belirtildi.

İKİNCİ YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

İkinci Yargı Paketi’nde, hukuk usulüne ilişkin düzenlemeler, hukuk usulünde yargılamaların hızlanmasına ilişkin düzenlemeler yer alacak.

TİCARİ DAVALAR

Tarafsız Haber Ajansının edindiği bilgiye göre;  ticari davaların da ihtisas mahkemesi gibi, her yerde asliye hukuk marifetiyle görülmesi ve bu anlamda ticari hayatın da olası olumsuz etkilerden uzaklaşması adına, ticaret mahkemelerinin de il merkezlerinde bir ihtisas merkezi olarak görülmesi yönünde düzenleme olacak.

TÜKETİCİ ARABULUCULUĞU

Edinilen bilgiye göre; noterlik sistemiyle ilgili,  çocuk teslimiyle ilgili hukuk yargılamaları anlamında birtakım düzenlemelerin yanı sıra vatandaşın devletle mahkemelik olmaması, devletin devletle, idarenin idareyle mahkemelik olmaması anlamında idari sulh düzenlemesinin de kapsamının genişletilmesi ve bu konuda idarenin yapmış olduğu işlem ve eylemlerinden dolayı öncelikle bir masa etrafında bu konunun müzakere edilip değerlendirilmesine imkân tanıyan bir düzenlemede pakette yer alacak.

TÜKETİCİ ARABULUCULUĞU

Tüketici arabuluculuğuyla alakalı düzenlemede pakette olacak. Tüketicilerin mağduriyetinin önüne geçecek şekilde bir tüketici arabuluculuğu sisteminin getirileceği belirtildi.

AİLE SIRRI, TİCARİ SIR DEŞİFRE EDİLMEYECEK

Aile hukukuyla ilgili sır bilgilerin deşifresini engellemek, ticaret hukukunda ticari sırların deşifresini engelleyecek mekanizmaların, bazı düzenlemelerin getirileceği öğrenildi. Bu düzenlemenin talep üzerine tarafların talebi üzerine olacağı ifade edildi.

NOTER YARDIMCILIĞI GELİYOR, PAKETTE NAFAKA YOK

Noter yardımcılığı gelecek.

İkinci Yargı Paketinde nafaka yok. Nafakanın daha sonraki paketlerde yer alabileceği belirtiliyor.Tarafsız