FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği gerekçesiyle 7.5 yıl hapis cezası verilen ABD vatandaşı Serkan Gölge’nin cezası önce 5 yıla indirildi önceki gece de sürpriz bir şekilde tahliye edilmesi neler oluyor sorusunun oluşmasına neden olan  bir gelişme.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDEN SONRA TAHLİYE

FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 4 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırılan ABD vatandaşı SERKAN Gölge, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi dikkat çekti ve soru işareti?

Milli Gazete'nin haberine göre, Serkan Gölge, İnfaz Hakimliği’nin kararıyla denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı telefon görüşmesinden kısa süre sonra geldi. Göle’nin sürpriz tahliyesinde yaşanan süreç geçtiğimiz yıl alelacele tahliye edilen ve özel uçakla Amerika’ya yollanan Papaz Brunson süreciyle neredeyse aynı...

AMERİKA’DAN MEMMUNİYET AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, sözcülük görevine geldikten sonraki ilk kameralı basın brifinginde sorulara geçmeden önceki açıklamasında Gölge’nin serbest bırakıldığını doğruladı. Morgan Ortagus, son dakika bilgisi olarak paylaştığı karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ardından Donold Trump'ta Erdoğan'a özel teşekkür etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, yazı