Hatay Valisi Doğan açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı...

İdlib'den gün boyu şehit olduğuna dair haberler geliyordu. Resmi açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi. Vali Doğan, İdlib'te 33 askerin şehit olduğunu 34 askerin de yaralandığını açıkladı.

Şehit sayısının zaman geçtikçe artması endişesi gerçek oldu. Önce 9 olarak açıklanan sayı daha sonra 22, ardından 29 olarak duyuruldu. Hatay Valisi Doğan, son ve kesin şehit sayısının 33 olduğunu aktardı. Doğan, yaralı askerlerin hayati tehlikesi olmadığını aktardı.

Şehit olan 33 askerden 27'sinin isimleri açıklandı. İşte İdlib'te şehit olan 27 Türk askerinin isimleri:



Hatay Valisi Doğan ilk açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı. Doğan daha sonra bir açıklama daha yaparak şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Doğan gecenin ilerleyen saatlerinde 7 ağır yaralı askerin daha şehit olduğunu açıklayarak şehit sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu. Vali Doğan son açıklamasında şehit sayısının 33'e yükseldiğini aktardı.

Hatay Valisi Doğan şunları söyledi:

"Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır."

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, İdlib M4 otoyolunun güneyinde Türk askerlerinin bulunduğu konvoya hava saldırısı düzenlendi.

Şehitlerin ailelerine acı haber ulaşırken, evlerinin sokaklarına Türk bayrakları asıldı.