AK Parti  Adıyman eski Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Metiner, 31 Mart'ta devlet içinde varlığını sürdüren kripto FETÖ'cülerin operasyon çektiğini iddia ederek, "Bir de içimizdeki AKP’liler ve ihanetçiler arkamızdan vurdular bizi. Bizden görünerek bizi hançerlediler" ifadelerini kullandı.

"Şimdi hasbi olanlarla yola devam günüdür" diyen Metiner, "İnanın milletle gönül bağını kurmasını bilen hasbilerle AK Parti eskisinden daha güçlü olur." şeklinde ifade etti. 

Mehmet Metiner'in 4 Nisan 2019 tarihli "Reis'e operasyon" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü ise şu şekilde;

"31 Mart’ta hâlâ devlet içinde varlığını sürdüren kripto FETÖ’cüler üzerinden bir operasyon çektiler bize. Bir de içimizdeki AKP’liler ve ihanetçiler arkamızdan vurdular bizi. Bizden görünerek bizi hançerlediler.

Hamdolsun tüm şer ittifaklarına, içerden ve dışarıdan gelen saldırılara karşın Cumhur İttifakı yüzde 52 oyla gücünü gösterdi. AK Parti hâlâ bu ülkenin en güçlü birinci partisi. Şimdi hasbi olanlarla yola devam günüdür. İnanın milletle gönül bağını kurmasını bilen hasbilerle AK Parti eskisinden daha güçlü olur.

Gün Reis’imize ve partimize eskisinden daha fazla sahip çıkma günüdür.

Haydi Bismillah!"