Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi hakkında saatler sonra açıklama yaptı ve "Protesto şiddete dönüşmüştür" dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise "Protesto anayasal bir haktır" açıklamasını yaptı. Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu'nun Ankara-Çubuk'a neden gittiğini sorguladı. Bütün bu açıklamaları Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Hakan Aksay'a yorumladı. 

"MHP lideri Bahçeli, İçişleri Bakanı Soylu ve Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Altun'un açıklamaları birbiri ile uyumlu" diyen Taşgetiren, Devlet Bahçeli'nin AK Parti'nin dilinin MHP'nin diline benzemesinden memnun olduğunu, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili Altun'un açıklamaları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının çelişkili olduğunu ifade etti.

Taşgetiren, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun 'manifesto' olarak açıklanan AKP eleştirilerini de yorumladı. Taşgetiren'e göre Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesine yönelik eleştirileri ile 'Cumhur İttifakı'nın bozulması yönündeki ifadeleri netti. Ancak Taşgetiren, bu eleştirilerin ardından Davutoğlu'na 'gel konuşalım' denilmesinin zor olduğunu düşündüğünü dile getirdi.