CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "başörtüsüne yasal güvence" teklifini kaleme alan Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, bu çıkışın AKP'nin propagandasına karşılık yapıldığını yazdı.

Kiras, yazsında "Kılıçdaroğlu’nun çıkışının iki ayrı ayağı var. İlki Altılı Masa için ciddi bir sorun olan bu propagandayı boşa çıkarma gereği. İkincisi, haklı veya haksız, CHP’nin üzerine yapışmış bulunan “toplumun değerlerine mesafeli” etiketinden kurtulma gereği." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu teklifinin iki ayrı bölümden oluştuğuna dikkat çeken Kiras, " İlki Altılı Masa için ciddi bir sorun olan bu propagandayı boşa çıkarma gereği. İkincisi, haklı veya haksız, CHP’nin üzerine yapışmış bulunan “toplumun değerlerine mesafeli” etiketinden kurtulma gereği." diye yazdı.

Türkiye'nin toplumsal kompartımanlara bölündüğüne işaret eden Kiras, "Her mahalle bir diğerinden korkuyor, hiçbiri diğerine güvenmiyor, kendi varlıklarının teminatını ötekinin alt edilmesinde görüyor hepsi. Muhafazakarın solcuya bakışı da bu, solcunun muhafazakara bakışı da bu. Bunun sonucu olarak ülkenin sorunlarını çözmeyi değil, ülkeyi ele geçirmeyi hedefleyen bir yaklaşım her kesimden insanımızı esir almış durumda. İşte bunu aşmak zorunda siyaset." ifadelerini kullanan kiras, Altılı Masanın birlik ve iş birliği vizyonu bu çerçevede değerli. Bunun boşa çıkarılmaması lazım." vurgusu yaptı