Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya bu hafta İbrahim Kahveci konuk oldu. Kanal İstanbul projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Kahveci, "Kanal İstanbul Türkiye'yi bitirecek" ifadelerini kullandı.

YUSUF BOLAT | KARAR

KARAR TV'de yayınlanan Semra Alkan'la 40 dakika programına katılan İbrahim Kahveci, Kanal İstanbul'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kahveci, "Kanal İstanbul için ilk kazma vurulduğunda İstanbul'u terk edin. Kanal İstanbul kazıldığı an İstanbul'da gayri menkul fiyatları 1-2 yıl içerisinde çok hızlı çöker." dedi.

"KANAL İSTANBUL, TÜRKİYE'Yİ BİTİRECEK"

Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Kahveci şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul, Türkiye'yi bitirecektir. Kanal İstanbul ile ilgili, Avrupa yakasında ilk kazma vurulduğunda, bütün gayri menkullerinizi satın gidin. İstanbul'u terk edin. İşiniz varsa kirada kalın ama gayri menkulünüzü satın.

Kanal İstanbul o gayri menkullerinin değerini tamamen bitirecek. Çünkü İstanbul'da su havzasını bırakmayacak, su olmayacak. Avrupa yakası bitecek. Kanal İstanbul kazıldığı an İstanbul'da gayri menkul fiyatları 1-2 yıl içerisinde çok hızlı çöker."

"6 MİLYAR DOLAR PİYASALARDAN ÇEKİLDİ"

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ekonomiye ağır fatura çıkardığını belirten İbrahim Kahveci, "'İstanbul Sözleşmesi'nden çıktığımız için saldırıyorlar' diyorlar. Saldıran yok, kaçıyorlar. Yabancı yatırımcı kaçıyor. 6 milyar dolar piyasalardan çekildi. Ekonomi olarak çıkmaz sokakta düz duvara tırmanıyoruz. Bir sonuç çıkmaz ama tırmanmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

'İŞSİZ SAYISI 11 MİLYONU GEÇECEK'

Türkiye'de yakında dönemde işsiz sayısının 11 milyonu geçeceğini kaydeden Kahveci şu ifadelere yer verdi:

"Geniş tanımlı işsizlik ile Türkiye'de işsiz sayısı 11 milyonu geçecektir. Gençler ya anne babalarını ikna edecek yada ömürleri bitecek. Diyecekler ki 'sizin bu siyasi tutkunuz bizim geleceğimizi bitiyor'. Eğer böyle devam ederse bizim gençler de dünyanın çeşitli yerlerde temizlik yapacak."

"TÜRKİYE 98'DEN DAHA FAKİR"

Türkiye'de gerçek milli gelir açıklanmadığını ifade eden Kahveci, " Milli geliri kağıt üzerinde şişirdik. Türkiye'de gerçek milli gelir açıklanmıyor. Kesinlikle açıklanan rakamların altında milli gelir.  bunu da kişi başına vurduğunuzda 1998 yılından daha bir fakir Türkiye var şu anda. Bu fakirliğimizi 'yerli-milli, vatan-millet' ile örtüyoruz." şeklinde konuştu.

"AĞBAL'IN MALİYETİ 1 TRİLYON"

Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın görevden alınmasını değerlendiren Kahveci, MB'daki bu değişimin maliyeti 1 trilyon olduğunu söyledi. Vatandaşın sırtına büyük bir yüklendiğini belirten Kahveci. "Bu yükü taşıyamayacağız, yakında çökeceğiz." dedi.