İBB Başkanı İmamoğlu’nun talimatıyla Yenikapı'ya getirilen yüzlerce araçla ilgili belediyeden açıklama geldi. İBB Genel Sekreteri Erkut, "Yüzde 20’lik bir tasarrufta bulunduk" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi söylediği AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, talimat vererek Yenikapı'da toplamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konu ile ilgili bugün dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Yenikapı’da sergilenen lüks araçlar ile ilgili olarak "31 Mart sonrası 1247 araç sistemden çıkarılmıştır. Toplamda yaklaşık 50 milyon liralık yıllık tasarruf söz konusudur." dedi. İhtiyaç dışı 730 hizmet aracının sergilendiğini belirten Yavuz Erkut, 730 aracın yanı sıra nisan, mayıs ve haziran aylarında da 517 binek aracın kiralanan şirketlere iade edildiğini söyledi.

"2 haziran 20 haziran dönemi arasında sadece 399 araçtan sinyal gelmiştir. Bu da 100 aracın nerede görev yaptığı konusunda soru işareti doğuruyor." açıklamasında bulunan Erkut, "Sistemden çıkan hizmet araçları bizim hizmetimizi etkilemeyecektir. Tasarruf çalışmaları devam edecektir. Elde edilen neticeler kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. Verilerle kayıtlar arasında uyumsuzluklar var. Bunlar ya sistemlerin kapatıldığını ya da var olan verilerin silindiğini gösteriyor." dedi.

Söz konusu araçların sergilenmesinin şov olarak nitelendirilmesine karşı Erkut, " Bir israfla mücadele dönemindeyiz. Başkanımızın da defalarca dile getirdiği gibi kaynağı tasarrufla sağlayacağız. Bunun bir zarar değil kamuya bir fayda olduğunu, bu kaynaklarla daha iyi hizmet yapacağımızı düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete