CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya’nın AKP döneminde İBB’den 1 milyona yakın para alıp geri ödemediğini söyledi.

İstanbul’daki kar krizi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) sert sözlerle yüklenen AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya’nın İBB’den 1 milyon lira alıp geri ödemediği ortaya çıktı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, geri ödenmeyen para ile ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı şu ifadeleri kullandı:

“Tam rakamı söyleyelim; 85 bin 791,40 dolar 20 bin 289,25, dolara 14 deyip çarparsanız 1 milyona yakın bir rakam eder. Türkiye’deki ödemeleri için Türk lirası, yurt dışı ödemeleri için dolar ödemesi yapılmış. İşin ilginç yanı şu; Sayın milletvekili iş için başvuruyor başvurusunun kabul edildiği gün ABD’deki bir üniversiteden kabul alıyor ve aynı gün içerisinde yurt dışı bursu için başvuruyor ve aynı gün kabul ediliyor. Yönetim kurulu kararıyla yurt dışı borçlanma kararı çıkıyor üstelik bu eğitim sürecini bitiremiyor.
“TAHSİL İÇİN GEREKLİ İŞLEMLERİ BAŞLATTIK”
Bu paranın geri ödenmesi lazım. Yıl 2010’du geldik 2022’ye. İstanbul halkının parası halen sayın milletvekilinin cebinde. Hem o dönemin yönetim kurulu üyeleri, başkanları ve genel müdürü hakkında bir suç duyurusunda bulunuldu hem de bu paranın tahsili için girişimlerde bulunuluyor.”