Milli Savunma Bakanlığı’nda hala görevde olan iki bakan yardımcısının FETÖ’yle bağlantısı ihbarını yapan ve bu doğrultuda Bakan Hulusi Akar’a mektup gönderen vatandaşa 10 ay hapis cezası verildi. Bu skandal mektubu ve yaşananları Gazeteci Barış Pehlivan anlattı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hepinize sesleniyorum; nerede, bildiğiniz, bulduğunuz bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa, bunu bizlere muhakkak bildireceksiniz.” Sözlerinden yola çıkan bir vatandaşın Milli Savunma Bakanlığı’nda hala göreve olan Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu adındaki iki bakan yardımcısının FETÖ ile bağı olduklarını bildiren bir mektup yazdığını söyledi.

"SEN MİSİN ERDOĞAN'IN SÖZÜNÜ DİNLEYEN"

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun mektubu, Hulusi Akar’dan önce ele geçirdiğini öne süren vatandaş, Kavaklıoğlu’nun kendisini savcılığa şikâyet ettiğini söyledi

Barış Pehlivan o vatandaşın yazdığı mektup yüzünden kendisine10 ay hapis cezası verildiğini bildirdi.

“Sen misin Erdoğan’ın sözünü dinleyen” başlığıyla okuyucuların karşısına çıkan Pehlivan yazısında konuyla ilgili yazısının sonunda “Evet, Cumhurbaşkanı’nın sözünü dinleyip Hulusi Akar’a ihbarda bulunan vatandaş başını belaya soktu. Ama gün gelecek, adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye’de tozlu raflara kaldırılan o mektuplar tekrar okunacak. Şüphem yok” ifadelerini kullandı.