Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bağdat’ta, Irak Savunma Bakanı, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya gelmişti.

Bakan Akar, Bağdat’taki temaslarının ardından Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi ile temaslarda bulunmak üzere Erbil’e geçti. Bakan Akar’ın heyetinde Genelkurmay Başkanı Yaşar de bulunuyor. Hulusi Akar, Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi yetkilileri ile arka arkaya görüşmeler yapıyor. Hulusi Akar, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi eski Başkanı Mesut Barzani’nin ardından, Başkan Neçirvan Barzani ve bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile de görüşecek.

Görüşmeler sırasındaki bir ayrıntı dikkat çekti. Hulusi Akar’ın temasları sırasında arkasında, Türk bayrağı ve Irak bayrağının yanında Irak bölgesel Kürt yönetiminin Kürdistan bayrağı da yer aldı.


Bölgesel Kürt Yönetiminin Kürdistan bayrağı, Irak Anayasası’nda da yer alıyor. Ancak geçen Eylül ayında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu bayrağın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşınca hükümete yakın medyanın da hedefi olmuştu. Hükümete yakın A Haber ve Akit, “CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun IKBY bayrağı sevdası” başlık haber yapmıştı.

AYNI BAYRAĞA DEVLET BAHÇELİ DE SERT ÇIKMIŞ, BİNALİ YILDIRIM’I ELEŞTİRMİŞTİ

2017 yılında Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti sırasında, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bayrağı asılmıştı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin AKP’li Başbakan’ı Binali Yıldırım’ı sert sözlerle eleştirerek, “Aynı bayrağın Türk bayrağına eş tutularak asılması, skandaldır, rezalettir. İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir” dedi.

Kaynak:Odatv