Milli Savunma Bakanı Akar: İdlib’de Bahar Kalkanı Harekatı başarılı bir şekilde sürdürülüyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "27 Şubat'ta idlib'deki menfur saldırının ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü" açıkladı.

Akar, "Bugüne kadar 1 İHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir'' dedi.

"Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var" ifadesini kullanan Akar, "Niyetimiz rejimin katliama son vermesi, radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir" diye konuştu.

Akar, "Rusya'dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır" dedi.

"Saldırıdan sorumlu değiliz" açıklamasını kabul edilir bulmadıklarını belirten Akar, "Soçi mutabakatının tüm şartlarının yerine getirilmesi için tüm tarafların gayret göstermesi gerekir" diye devam etti.

İdlib'de "Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğini" belirten Akar, "Meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurları olacaktır" dedi.