Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına rağmen kıyı çalışmasını sürdürdüOrdu Büyükşehir Belediyesi (OBB), Altınordu ilçesinin önemli merkezlerinden biri olan Tayfun Gürsoy Parkı’nda, Vali Konağı ve Mostar Köprüsü arasında istinat duvarı başta olmak üzere kaldırım, yürüyüş yolu, aydınlatma, kent mobilyaları ile çocuk oyun gruplarını yenileme çalışması başlattı.Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ordu İdare Mahkemesi’nin kıyı düzenleme konusunda verdiği yürütmeyi durdurma kararını anımsatarak “OBB Başkanı Mehmet Hilmi Güler mahkeme kararlarına uymama konusunda ısrarını sürdürerek suç işliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin adı Ordu Beton Belediyesi oldu. Kumsallar, yeşillikler yok ediliyor” dedi.

Ertuğrul Gazi Gönül ile CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Tayfur Gürsoy Parkı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yargı kararına uyulmadığını vurgulayan Gönül, “Bizler yapılan işlerin güzelliğinden, çirkinliğinden önce hukuksal ve meşru olup olmamasına bakıyoruz. Yasadışı olan ancak güzel yapılan bir iş meşru ve doğru değildir” dedi.

YARGI TANIMADILAR

Gönül, mahkeme kararının ardından çivi bile çakılmaması gerektiğini belirterek “Oysa OBB, önce parka bir büfe yerleştirdi, özele devretti. Şimdi de kıyıdaki duvarı yıkarak kumsala 4 metre daha girerek genişletme yapıyor. Duvarı yıkmadan bozuk yerler varsa düzenleme yapılabilir ama böyle değil. Çalışması yasak olan yerde bunu yapmak, yargı kararını tanımamaktır ve suçtur. Bu konuda davanın devam ettiği mahkemeye ek suç duyurusu yapacağız” diye konuştu.Cumhuriyet'in Haberi