HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dün TBMM’de, partisinin grup toplantısında; “Her alanda çok temel ilkeler etrafında birliktelik sağlamak” amacıyla muhalefet partileriyle görüşeceklerini açıklamıştı. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan’dan oluşan HDP Heyeti bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti yöneticileri ile görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Merkezi’ne geldi. HDP heyetini Karamollaoğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Bülent Kaya, Cafer Güneş ve Mesut Doğan karşıladı.

“HDP 4 MUHALEFET PARTİSİ İLE GÖRÜŞECEK”

Görüşme sonrası Pervin Buldan’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Merkez Yürütme Kurulu’nda aldığımız karara göre bugün Saadet Partisi’ni ziyaret ettik. Önümüzdeki hafta Pazartesi ve Salı günleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha sonra Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ni ziyaret etme kararı aldık. Türkiye halklarının bir çıkışa ihtiyacı var. Bu sorumluluk çerçevesinde Türkiye toplumunun çıkışı için muhalefet partileri ile görüşme alıyoruz. Türkiye’nin acil olarak erken seçime ihtiyacı var. İnsanlar aç ve perişan. Bu çıkışın büyük bir olasılıkla erken seçimle çözülebileceğine inanıyoruz.

ERKEN SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN TEKLİFTE BULUNDUK

Saadet Partisi Başkanı’na şöyle bir teklif sunduk. TBMM’de muhalefet partilerinin ortak bir önerge ile seçim talebinde bulunmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bunu eğer diğer siyasi partiler ile ortaklaştırırsak yılbaşından sonra Meclis açıldığı zaman bir seçim önergesi ile Meclis’in gündemine getirmeyi hedefliyoruz.

“İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞMEYECEĞİZ”

İYİ Parti ile görüşme talebinde bulunmadık. Ancak diğer partiler ile görüşmelerimiz devam edecek.

Kaynak: Tele 1