Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye'nin İdlib şehrinde 'rejim kuvvetleri' tarafından yapılan hava saldırısında 29 askerin şehit olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de güvenlik toplantısı düzenledi.

Hatay Valisi Doğan açıklamasında şunları söyledi: "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 29 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Hastanelerde yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacına yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beştepe'de acil toplantı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de acil toplantı yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kurmaylarıyla değerlendirme yapmak üzere parti genel merkezine geçti.

Alınan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı'nda bölgeden gelen ilk bilgiler konusunda değerlendirme yapıldı. Bakanlıkta yapılan değerlendirmenin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, kuvvet komutanları ve güvenlik bürokrasisiyle acil toplantı yaptı ancak toplantıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

Kalın-O'Brien görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Robert O'Brien ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beştepe'den ilk açıklama geldi

İdlib'de 22 askerin şehit olması sonrasında, Beştepe'den yapılan ilk açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, "Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

CHP'de toplantı, vekiller Hatay'a gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı saatlerde yansıyan bilgileri değerlendirmek üzere parti genel merkezine geçti ve partideki kurmaylarıyla değerlendirme toplantısına başladı. CHP'li milletvekillerinden Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin'in de saat 23.45 uçağıyla Hatay'a hareket ettiği öğrenildi.

Erdoğan, Akşener'le görüştü

İyi Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener, İdlib'de meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri'yle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Stoltenberg, 11 Şubat'ta Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada "İdlib'deki saldırıları kınıyor, Esed rejimi ve Rusya'ya acilen saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum" demişti.

Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çok sayıda yaralı getirildi. Hastanelerin çevresinde güvenlik kordonu oluşturulurken, vatandaşlar da hastane çevresinde toplandı. Hatay'dan gelen fotoğraflarda hastanelerdeki teyakkuz hali net biçimde görüldü. Şehit ve yaralı sayısı konusunda aynı saatlerde sosyal medyaya çok sayıda iddia yansıdı.

Çelik: Katil rejim bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gelen şehit haberlerinin ardından yaptığı açıklamada "Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir" dedi.

Kaynak:T24